Nume nou pentru ministerul Sănătății

Nume nou pentru ministerul Sănătății

Alianța USR-PLUS o va propune pe Ioana Mihăilă (PLUS) pentru funcția de ministru al Sănătății, au declarat surse politice pentru SpotMedia.ro.

Ioana Mihăilă este medic primar endocrinolog. În prezent, ea este secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Cum proaspăt revocatul Vlad Voiculescu a fost propus de Alianță, dar practic din partea PLUS, tot această formațiune va da noul ministru al Sănătății.

Medicul a lucrat până în 2018 în cadrul unei clinici din Oradea, conform prezentării de pe pagina oficială a PLUS. În iunie 2019, Mihăilă a fost aleasă să conducă PLUS Bihor.

Foto: Facebook/ Ioana Mihăilă
Context
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis miercuri din funcție, premierul Florin Cîțu făcând anunțul pe pagina de Facebook a Guvernului.
Din funcție a fost demisă și Andreea Moldovan, secretarul de stat în MS care a semnat ordinul de modificare a criteriilor de carantinare a localităților, fără a-l informa în prealabil pe premier.

Ulterior, Dan Barna a anunțat că Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS.

Ulterior, joi, miniştrii USR au fost la şedinţa de guvern condusă de Florin Cîţu, pentru că „erau decizii foarte importante” de luat.

Deși liderii USR-PLUS au anunțat public, în repetate rânduri, că situația e inacceptabilă și nu-l mai susțin pe Cîțu în fruntea Executivului, vorbindu-se chiar de ieșirea de la guvernare, premierul a susținut că nu există certuri și totul merge bine și în interesul românilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 Așa o fi?