Numele vehiculate pentru ministerele USR PLUS: Barna sau Ghinea la Fondurile Europene, Stelian Ion la Justiție, Drulă la Transporturi, Voiculescu la Sănătate

Numele vehiculate pentru ministerele USR PLUS: Barna sau Ghinea la Fondurile Europene, Stelian Ion la Justiție, Drulă la Transporturi, Voiculescu la Sănătate

Favoriții pentru ocuparea portofoliilor obținute de USR PLUS în guvernul Cîțu sunt Stelian Ion la Justiție, Dan Barna sau Cristian Ghinea la Fondurile Europene, Cătălin Drulă la Ministerul Transporturilor, Vlad Voiculescu la Sănătate, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Nici o decizie nu a fost luată încă, liderii USR și PLUS având programată pentru mâine o ședință în care vor bate în cuie propunerile pentru guvernul Cîțu.

Pe lângă cele patru portofolii enumerate, USR PLUS trebuie să propună nume și pentru Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Ministerul Economie, Antreprenoriatului și Turismului.

Liderii PNL – USR PLUS – UDMR au anunțat vineri seară, în jurul orei 19.00, că au ajuns la un acord total privind funcționarea viitoarei coaliții de guvernare. Astfel, Florin Cîțu va fi candidat de premier, PNL va lua șefia Camerei Deputaților și USR PLUS – șefia Senatului. Guvernul va avea doi vicepremieri și 18 portofolii, distribuite astfel: 9 ministere la PNL, 6 USR PLUS și 3 UDMR.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

3 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

4 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

5 Nimicul la putere