Numirea lui Cazan a fost făcută de Marcel Vela, unul dintre dobitocii care au îngropat PNL în ultimul an

Numirea lui Cazan a fost făcută de Marcel Vela, unul dintre dobitocii care au îngropat PNL în ultimul an

Ministerul de Interne a argumentat, miercuri, într-un comunicat de presă de ce Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției violente a jandarmilor la mitingul Diasporei din 10 august 2018, a fost numit inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova (IJJ Prahova).

Potrivit MAI, decizia a fost luată pentru a asigura continuitatea conducerii acestei unități, ca urmare a trecerii în rezervă a fostului comandant și, de asemenea, funcția echivalează cu cea deținută de Cazan în cadrul Jandarmeriei București.

Cazan a fost împuternicit în această funcție din 21 decembrie, conform comunicatului, în timpul mandatului lui Marcel Vela la Ministerul de Interne, și nu din 28 decembrie cum a susținut Sorin Despina, la solicitarea G4Media. Vezi mai jos comunicatul integral al Ministerului de Interne.

Până la această numire, Cazan era adjunctul șefului Jandarmeriei București.

Cazan, care la mitingul din 2018 era maior, apare acum pe site-ul Jandarmeriei Prahova cu gradul de locotenent – colonel.

Laurenţiu Cazan a fost anchetat de DIICOT în dosarul violențelor jandarmilor la mitingul Diasporei, dar procurorul de caz, Doru Stoica, a clasat în 26 iunie 2020 acuzațiile la adresa șefilor jandarmeriei. Pe 4 august, șefa DIICOT de la acel moment, Giorgiana Hosu, a anunțat că a infirmat clasarea unora dintre acuzațiile împotriva șefilor Jandarmeriei din Dosarul 10 august.

Hossu a revenit asupra ordonanței de clasare abia după ce decizia a fost puternic criticată, atât societatea civilă, cât și de liderii USR/PLUS și PNL. Procurorul general, Gabriela Scutea, a anunțat, pe data de 15 iulie, că „va cântări în cadrul controlului ierarhic” ordonanța de clasare, însă nu și-a asumat o decizie iar în urmă cu câteva zile a trimis-o înapoi la DIICOT.

Acum, instanța urmează să se pronunțe asupra ordonanței de redeschidere a urmăririi penale.

În dosarul inițial, Laurențiu Cazan era acuzat de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu.

Comunicatul integral al Ministerului de Interne

„Privind împuternicirea locotenent-colonelului Laurențiu Cazan la IJJ Prahova, facem următoarele precizări:

Decizia a fost luată pentru a asigura continuitatea conducerii acestei unități , ca urmare a trecerii în rezervă a fostului comandant, în baza art. 85, alin 1, lit.b din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare.
Locotenent-colonelul Laurențiu Cazan a fost detașat la IJJ Prahova și împuternicit pe o perioadă de 6 luni pe o funcție echivalentă cu cea deținută în cadul Jandarmeriei București.

Ordinul Inspectorului General al Jandarmeriei Române privind această împuternicire a fost semnat în data de 21.12.2020.”

Sursa foto: Captură video TVR


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...