Numirea succesorului lui Cameron, amânată de Partidul Conservator pentru 9 septembrie

Numirea succesorului lui Cameron, amânată de Partidul Conservator pentru 9 septembrie

Numele succesorului premierului britanic David Cameron va fi cunoscut pe 9 septembrie, a anunțat marți Partidul Conservator, amânând astfel cu o săptămână data comunicată în urmă cu o zi, transmit Reuters și AFP.

"Conducerea și comitetul 1922 au căzut de acord că alegerea liderului ar trebui să aibă loc cât de repede o permit condițiile practice", se precizează în comunicatul conservatorilor.

"Pentru a asigura că va exista participarea deplină a membrilor, conducerea partidului recomandă ca data declarării liderului să fie 9 septembrie 2016", adaugă textul menționat.

Depunerea candidaturilor va începe miercuri și se va încheia joi, a precizat un purtător de cuvânt.

Luni, așa-numitul "comitet 1922" al deputaților conservatori, care stabilește regulile pentru competiția internă, anunțase că viitorul lider al partidului și prim-ministru britanic va fi ales cel târziu pe 2 septembrie.

David Cameron a declarat vineri că va demisiona cel târziu în octombrie după ce compatrioții săi i-au ignorat apelul și au votat pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană.

Decizia sa a declanșat o competiție pentru șefia conservatorilor, toți ochii fiind ațintiți acum asupra lui Boris Johnson, favorit la succesiunea lui Cameron, dar împotriva fostului primar la Londrei ar putea concura unii membri ai actualului cabinet.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

2 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Așa arată sfidarea României...

5 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!