Numită de Ponta/Șefa DSP Constanța: operator-calculator, cu o facultate privată terminată la 36 ani, la distanță

Numită de Ponta/Șefa DSP Constanța: operator-calculator, cu o facultate privată terminată la 36 ani, la distanță

Directorul Direcției de Sănătate Publică din Constanța a terminat o facultate pe care Ministerul Educației o consideră „lipsită de încredere”.

 Schipor Cristina Mihaela conduce DSP Constanța din anul 2014 pe când executivul era condus de Victor Ponta, amintește  ziauaconstanta.ro.

Aceasta se află și acum la conducerea instituției, după cum aflăm de pe pe site-ul  dspct.ro,  care se află în lucru.

Direcțiile de Sănătate Publice au fost criticate de premierul Orban care a spus că acestea sunt „în moarte clinică”.

Școala și experiența nu o îndreptățesc pe Mihaela Schipor să ocupe poziția de director DSP Constanța. Schipor a terminat liceul Industrial numărul 8 (actualul Grup Școlar de Industrie Alimentară).

Între 1998 și 2004 (timp de  șase ani) a urmat Facultatea de Finanţe Contabilitate şi Informatică la Universitatea privată „Athenaeum” – Bucureşti.

Avea 36 de ani la absolvire.

Universitatea a fost pusă în categoria a IV-a, ultima, în clasificarea universităților pe baza Legii Educației din 2011.

Această poziție codașă s-a conservat pe parcursul anilor.

Un  raport  realizat de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) la Universitatea Athenaeum din București relevă faptul că „instituția nu dispunde de structuri, politici, strategii și procedee funcționale pentru managementul și asigurarea activităților de predare, învățare și cercetare...

Universitatea nu a dispus și nu dispune de cadre didactice care să asigure acoperirea activităților prevăzute la disciplinele din planurile de învățământ ale programelor de studii din structura universității...

Având în vedere totalitatea documentelor și informațiilor avute la dispoziție, Consiliul ARACIS a avizat acordarea calificativului „LIPSĂ  DE ÎNCREDERE Universității Athenaeum din București”, arată ARACIS.

Următoarea măsură ar fi aceea de retragere a acreditării universității.

Școala la distanță, în paralel cu slujba

Mihaela Schipor nu doar că a terminat o facultate extrem de slabă, care nu se bucură de nicio încredere din partea Ministerului Educației.

Cursurile Facultății de Finanțe al Universității Athenaeum București au fost urmate de Schipor în timp ce muncea cu normă întreagă la Spitalul Clinic Județean Constanța ca operator mini calculator (1986 - 2005).

În timp ce introducea date în computer la Constanța (asta s-a întâmplat timp de 19 ani), Schipor urma cursuri la distanță la București (între cele două orașe sunt 250 de kilometri.)

Apoi, doamna a promovat: economist serviciul financiar, Inspector la Direcția de Sănătate Publică Constanța, Director Excutiv Adjunct Economic. Din 2014 este director al DSP Constanța.

După cum se vede și din documentul de mai sus, site-ul DSP Constanța, în plină criză de coronavirus, „se află în curs de reorganizare”, dezvăluie  Newsweek România .

Premierul Ludovic Orban a declarat recent că „am găsit direcțiile de sănătate publică aproape în moarte clinică - un număr foarte mic de angajați, neglijate de guvernanții care au fost până la noi şi am dispus măsuri pentru întărirea capacității direcțiilor de sănătate publică”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...