NYT: Urlete şi ţipete în Biroul Oval între consilierii lui Donald Trump. Preşedintelui i s-a propus instituirea legii marţiale și reluarea procesului electoral sub supravegherea Armatei

NYT: Urlete şi ţipete în Biroul Oval între consilierii lui Donald Trump. Preşedintelui i s-a propus instituirea legii marţiale și reluarea procesului electoral sub supravegherea Armatei

Biroul Oval de la Casa Albă a fost vineri scena unei şedinţe extrem de tensionate în care consilierii şi apropiaţii lui Donald Trump au ţipat şi urlat unii la alţii, după ce preşedintelui încă în exerciţiu al SUA i s-a sugerat, la un moment dat, să instituie legea marţială şi să pună armata să reia, pur şi simplu, procesul electoral,  informează New York Times .

La şedinţa convocată de către Donald Trump au participat  controversata avocată Sidney Powell  şi clientul acesteia Michael Flynn, fost consilier pe probleme de securitate la Casa Albă, suspectat de simpatii proruse şi  recent graţiat de Trump .

Întrunirea s-a transformat într-un concurs de ţipete, după ce consilierii lui Donald Trump au respins propunerile scandaloase venite din partea lui Powell şi Flynn de a da peste cap  rezultatul alegerilor prezidenţiale  din SUA, în încercarea de a-l reconfirma pe Trump preşedinte.

La un moment dat, Donald Trump l-a întrebat pe Michael Flynn în legătură cu posibilitatea instituirii legii marţiale şi folosirea armatei pentru a „repeta” alegerile - idei pe care Flynn le prezentase într-o emisiune la televiziunea de ştiri Newsmax.

O altă idee venită din partea lui Powell şi Flynn a fost emiterea, de către Trump, a unui ordin care să permită autorităţilor guvernamentale să inspecteze maşinile de vot de la alegeri.

Una dintre teoriile conspiraţioniste susţinute de Powell este că a existat un complot al guvernului din Venezuela prin care maşinile de vot folosite la alegeri au fost măsluite. Trump a analizat inclusiv posibilitatea ca Sidney Powell să fie numită consiler special care să investigheze acuzaţiile de fraudă electorală.

Şedinţa de la Casa Albă s-a transformat într-o ceartă foarte „urâtă”

Toate aceste propuneri au fost ferm respinse de consilierii prezidenţiali prezenţi la întrunire, care au arătat că toate acuzaţiile de fraudă nu au putut fi dovedite în instanţă. Cei mai vehemenţi au fost consilierul Pat A. Cipollone şi şeful stafului de la Casa Albă, Mark Meadows.

Conform CNN , şedinţa a degenerat şi s-a transformat într-o ceartă „urâtă”.

„A fost o dezbatere foarte aprinsă, nimeni nu voia să renunţe la punctul său de vedere şi erau foarte înverşunaţi”, conform surselor citate de CNN.

Cipollone a spus că Trump nu are nicio autoritate constituţională să ia oricare dintre măsurile propuse, conform unor surse care au participat la întâlnire.

Sidney Powell i-a acuzat pe cei din echipa lui Trump că sunt nişte „laşi”, au declarat surse citate de New York Times.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”