O altă senatoare republicană anunţă că nu va vota pentru Curtea Supremă înainte de prezidenţiale

O altă senatoare republicană anunţă că nu va vota pentru Curtea Supremă înainte de prezidenţiale

O altă senatoare republicană, Lisa Murkowski, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că nu va vota pentru numirea unui judecător la Curtea Supremă înainte de prezidenţialele de la 3 noiembrie, potrivit agenţiei France Presse.

"De mai multe săptămâni, am spus că nu voi susţine numirea unui judecător la Curtea Supremă atât de aproape de alegeri. Din păcate, ceea ce era doar o ipoteză a devenit realitate", odată cu decesul vineri al magistratei liberale Ruth Bader Ginsburg (RBG), "dar poziţia mea nu s-a schimbat", a declarat senatoarea moderată de Alaska într-un comunicat transmis AFP.

Preşedintele american Donald Trump intenţionează să numească foarte rapid un succesor judecătoarei RBG, iar alegerea sa va trebui aprobată de Senatul Statelor Unite, unde republicanii dispun de o scurtă majoritate de 53 de mandate din totalul de 100.

Pe lângă Lisa Murkowski, senatoarea republicană moderată de Maine, Susan Collins, a făcut cunoscut sâmbătă că se opune unui vot înainte de scrutinul de la 3 noiembrie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria