O amuletă cu o vechime de 3.300 de ani, descoperită în regiunea Samaria

O amuletă cu o vechime de 3.300 de ani, descoperită în regiunea Samaria

Arheologii israelieni au descoperit o amuletă de plumb cu scriere ebraică veche, ce datează din urmă cu aproximativ 3.300 de ani, a anunţat miercuri Consiliul Regional din Samaria, informează agenţia Xinhua.

Artefactul a fost descoperit pe Muntele Ebal din regiunea Samaria, a declarat Consiliul.

Amuleta a fost găsită printre rămăşiţele săpăturilor efectuate în situl arheologic de pe munte, unde a fost dezgropat un altar biblic.

De formă pătrată şi cu o lungime de doi centimetri, amuleta prezintă, de asemenea, marcajul unei flori de lotus, un simbol important în Egiptul antic.

Arheologii au precizat că au încercat să deschidă amuleta, însă au fost nevoiţi să renunţe după ce marginile acesteia au început să se sfărâme.

Fotografiile realizate într-un laborator din Praga au scos la iveală mai multe crestături prezente pe amuletă, una dintre ele arătând ca un cap de taur sau "Alef" ("Aleph"), prima literă din alfabetul ebraic, iar alta semănând cu o floare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

2 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...