O angajată CFR a murit în accidentul feroviar din Galați: a făcut cinci stopuri cardio-respiratorii

O angajată CFR a murit în accidentul feroviar din Galați: a făcut cinci stopuri cardio-respiratorii

O femeie de 53 de ani, rănită grav în accidentul feroviar din Gara Galați, a murit la Spitalul Județean de Urgență. Potrivit medicilor, victima a făcut cinci stopuri cardio-respiratorii. Era angajată CFR.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Galați, decesul s-a produs la 21.20, la Spitalul de Urgență din Galați. Femeia a murit după ce a făcut cinci stopuri cardio-respiratorii. Cazul va fi anchetat de Inspectoratul de Muncă, fiid vorba de un accident de muncă mortal.

„Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în stația Galați, CFR Călători anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal”, a anunțat CFR, printr-un comunicat de presă.

Accidentul s-a produs sâmbătă seara în Gara orașului Galați. Din primele informații, o locomotivă a intrat în trenul de călători Galați-Mărășești.

La manevra de cuplare cu trenul de călători, din caza vitezei mari, locomotiva s-a tamponat violent de trenul pe care trebuia să îl tracteze. Din ce văd în imagini, aproximez că locomotiva ar fi avut în jur de 30-35 de km la oră, ar fi trebuit să aibă sub 10 km/h“, a declarat directorul CFR, Traian Preoteasa. El a menționat că locomotiva era relativ nouă și nu ar fi trebuit să existe probleme. Un lider de sindicat, însă, a spus că mecanicul, unul experimentat, a constatat că îi crește viteza și nu putea face nimic.

Potrivit IPJ Galați, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Buzău.

Victimele au fost transportate la Spitalul de Urgență Galați.

„Sunt patru persoane rănite , dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, iar ulterior transportat la spital, precum și șeful de tren și mecanicul locomotivei. Femeia a răspuns manevrelor de resuscitare, stabilizată și transportată la spital. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați”, a transmis Poliția Galați.

Accident grav feroviar in CFR Galați FOTO: ISU Galați

Accident grav feroviar in CFR Galați FOTO: ISU Galați

Anchetă după accidentul feroviar. Grindeanu cere verificarea infrastructurii

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a cerut anchetă și măsuri rapide din partea CFR Călători, în urma accidentului produs în Gara Galați.

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu .

El a revenit cu un nou mesaj după decsul angajatei CFR:

În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanei dragi, suferința și durerea. În urma accidentului feroviar din Galați în care conductorul trenului R7576 și-a pierdut viața, transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate. Ca ministru al Transporturilor, am decis o serie de măsuri menite să crească nivelul de siguranță al călătorilor, dar și al personalului CFR Călători. De asemenea, vreau ca standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete“, a postat ministrul pe Facebook.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…