O asistentă a uitat degetul amputat al unui bărbat transferat la alt spital, pentru operație

O asistentă a uitat degetul amputat al unui bărbat transferat la alt spital, pentru operație

O asistentă de la spitalul din Roman a uitat să ia degetul amputat al unui bărbat care era transferat la Iași, pentru operație. Totuși, până la urmă, un alt asistent a descoperit degetul uitat și acesta a fost trimis la Iași cu altă salvare, semnalează jurnalistul Mircea Marian pe Newsweek România .

Întâmplarea este relatată într-un comunicat al spitalului din Roman.

"Ieri, 05.04.2021, la ora 08.25 a ajuns la CPU Roman un pacient în vârstă de 54 de ani din Piatra Neamț. În urma unui accident de muncă, prezenta plagă palmară stânga cu secționarea degetului inelar și secțiune de tendon prin tăiere.

A fost examinat radiologic. Între timp, medicul urgentist a solicitat transferul pacientului la Spitalul "Sfântul Spiridon" Iași, pentru Secția Chirurgie plastica. La 09.10 s-a primit avizul de transfer.

- La 09.15, 09.30 şi 09.45, medicul urgentist a apelat telefonic Serviciul Județean de Ambulanță deoarece mașina întârzia sa ajungă.

- La ora 09.50 pacientul este preluat pentru transfer. Asistenta de pe ambulanță, deși a fost informată de medicul urgentist că degetul este în recipientul cu gheață, aceasta a omis sa îl preia.

- La 10 minute după plecarea pacientului, un asistent din CPU a remarcat că degetul nu a fost preluat.

La ora 10.10, medicul urgentist a solicitat o altă ambulanță și la 10.30 recipientul în care era păstrat degetul a fost preluat și transportat către spitalul din Iași", se arată într-o informare a spitalului din Roman.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu