O asociație din București anunță organizarea unui protest la Sibiu, în numele ursului ucis

Asociația "România fără ei" din București a anunțat pe pagina sa de Facebook că va organiza vineri seara un protest, în Piața Mare din Sibiu, și va cere demisia autorităților ce au luat decizia de a ucide ursul care s-a plimbat miercuri prin oraș.

"În numele ursulețului ucis cerem autorităților să își dea demisia. Cerem procuraturii să se autosesizeze pentru crimă, comisa împotriva unui animal nevinovat, protejat. În 5 ani in Sibiu s-au comis 3 astfel de crime și nu s-a făcut nimic. Ursulețul este vinovat în ochii voștri pentru că nu a putut să se tranchilizeze singur. Sibienii cu conștiința civică haideți să cerem demisia în masă a autorităților din Sibiu pentru modul în care a 3-a oară au gestionat situația. Cerem dreptate în numele vietăților ucise", se arată în apelul postat pe Facebook.

Până în prezent, 625 de persoane au anunțat că sunt interesate de acest protest.

Contactată de corespondentul AGERPRES, Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu, a declarat că "deocamdată nu s-a înregistrat nicio cerere pentru un asemenea protest".

Până vineri, la Sibiu, va fi iluminată în roșu fațada Teatrului pentru Copii și Tineret ''Gong'', în amintirea ursului ucis miercuri.

Ursul care s-a plimbat câteva ore prin oraș, chiar și prin Piața Mare din centrul istoric, a fost împușcat pentru că tranchilizantele nu au reușit să-l imobilizeze și animalul ajunsese nu doar pe casele oamenilor, ci și în curtea unei fabrici de mobilă, punând în pericol viața a 50 de muncitori care erau la serviciu, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul Cristian Roman.

Potrivit prefectului de Sibiu, s-a deschis un dosar penal pentru folosirea armei de foc, însă singura soluție sigură pentru protecția oamenilor a fost împușcarea animalului.

Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) a anunțat că miercuri, depune la Parchetul General, o plângere penală împotriva celor responsabili de împușcarea ursului care a coborât în orașul Sibiu, a declarat, pentru AGERPRES, președintele fondator al Federației, fostul senator Marius Marinescu.

Nicio persoană nu a fost rănită de acest urs care a alergat câteva ore miercuri dimineață pe străzile din Sibiu.

În urmă cu cinci ani, autoritățile sibiene au mai fost într-o alertă similară, după ce un tigru a evadat de la Zoo. Ulterior, tigrul a fost omorât tot prin împușcare, după ce acesta s-a plimbat prin cartierul Valea Aurie, din apropierea parcului Zoo.

AGERPRES/(A, AS — autor: Isabela Paulescu; editor: Nona Jalbă, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?