O asociație din București anunță organizarea unui protest la Sibiu, în numele ursului ucis

O asociație din București anunță organizarea unui protest la Sibiu, în numele ursului ucis

Asociația "România fără ei" din București a anunțat pe pagina sa de Facebook că va organiza vineri seara un protest, în Piața Mare din Sibiu, și va cere demisia autorităților ce au luat decizia de a ucide ursul care s-a plimbat miercuri prin oraș.

"În numele ursulețului ucis cerem autorităților să își dea demisia. Cerem procuraturii să se autosesizeze pentru crimă, comisa împotriva unui animal nevinovat, protejat. În 5 ani in Sibiu s-au comis 3 astfel de crime și nu s-a făcut nimic. Ursulețul este vinovat în ochii voștri pentru că nu a putut să se tranchilizeze singur. Sibienii cu conștiința civică haideți să cerem demisia în masă a autorităților din Sibiu pentru modul în care a 3-a oară au gestionat situația. Cerem dreptate în numele vietăților ucise", se arată în apelul postat pe Facebook .

Până în prezent, 625 de persoane au anunțat că sunt interesate de acest protest.

Contactată de corespondentul AGERPRES, Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu, a declarat că "deocamdată nu s-a înregistrat nicio cerere pentru un asemenea protest".

Până vineri, la Sibiu, va fi iluminată în roșu fațada Teatrului pentru Copii și Tineret ''Gong'', în amintirea ursului ucis miercuri.

Ursul care s-a plimbat câteva ore prin oraș, chiar și prin Piața Mare din centrul istoric, a fost împușcat pentru că tranchilizantele nu au reușit să-l imobilizeze și animalul ajunsese nu doar pe casele oamenilor, ci și în curtea unei fabrici de mobilă, punând în pericol viața a 50 de muncitori care erau la serviciu, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul Cristian Roman.

Potrivit prefectului de Sibiu, s-a deschis un dosar penal pentru folosirea armei de foc, însă singura soluție sigură pentru protecția oamenilor a fost împușcarea animalului.

Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) a anunțat că miercuri, depune la Parchetul General, o plângere penală împotriva celor responsabili de împușcarea ursului care a coborât în orașul Sibiu , a declarat, pentru AGERPRES, președintele fondator al Federației, fostul senator Marius Marinescu.

Nicio persoană nu a fost rănită de acest urs care a alergat câteva ore miercuri dimineață pe străzile din Sibiu.

În urmă cu cinci ani, autoritățile sibiene au mai fost într-o alertă similară, după ce un tigru a evadat de la Zoo. Ulterior, tigrul a fost omorât tot prin împușcare, după ce acesta s-a plimbat prin cartierul Valea Aurie, din apropierea parcului Zoo.

AGERPRES/(A, AS — autor: Isabela Paulescu; editor: Nona Jalbă, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...