O balenă a lovit o barcă cu turiști; mai multe persoane au fost rănite

O balenă a lovit o barcă cu turiști; mai multe persoane au fost rănite

O balenă a lovit o barcă cu turiști aflată pe coasta australiană, aruncând pasagerii în aer, lăsând două persoane în stare de inconștiență și mai multe cu oasele rupte, a informat luni presa locală, citată de DPA.

Incidentul a avut loc sâmbătă în largul coastei din Bowen, în apropiere de insulele Whitsunday din statul australian Queensland, atunci când barca, cu cinci turiști aflați la pescuit și trei membri ai echipajului la bord, a fost lovită de o balenă cu cocoașă masivă.

Căpitanul bărcii de pescuit, cu o lungime de 8,5 metri, Oliver Galea, a postat o fotografie pe Facebook, alături de mesajul că medicii i-au făcut opt cusături după ce a suferit o tăietură profundă pe frunte.

O persoană a avut o fractură, alta două coaste rupte, și o a treia nasul spart, a povestit Galea (44 de ani) pentru Australian Associated Press.

Totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă și nimeni nu și-a dat seama ce i-a lovit până când nu au văzut balena îndepărtându-se, a adăugat căpitanul.

"A fost un accident foarte rar și ciudat", a mărturisit el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”