O bandă de infractori plănuia să fure sicriul lui Enzo Ferrari

O bandă de infractori plănuia să fure sicriul lui Enzo Ferrari

Poliția italiană a anunțat marți arestarea unei bande de infractori din Sardinia care plănuia să fure sicriul cu rămășițele pământești ale lui Enzo Ferrari, fondatorul celebrei companii auto, pentru a cere răscumpărare familiei sau companiei Ferrari, relatează AFP.

Cu baza la Orgosolo, în centrul Sardiniei, grupul infracțional de aproximativ 30 de persoane se ocupa în special cu traficul de droguri și de arme în Sardinia și nordul Italiei, dar pregătea și lovituri care se doreau mai spectaculoase.

Printre acestea figura furtul sicriului lui Enzo Ferrari, acțiune pentru care care unii dintre membrii grupului făcuseră deja vizite de recunoaștere în cimitirul unde acesta era îngropat. Grupul planificase în detaliu modul cum va fi furat sicriul, cum va fi ascuns o perioadă și ce sumă va fi fixată pentru răscumpărare.

Decedat în 1988, la vârsta de 90 de ani, Enzo Ferrari se odihnește în cimitirul din Modena (nord), sub o placă de marmură, situată într-o vastă capelă funerară închisă cu o poartă de fier masivă.

Aproximativ 300 carabinieri au participat marți dimineață la operațiunea care a vizat prinderea grupului infracțional.

Italia a cunoscut mai multe cazuri de furturi de sicrie, uneori dramatice, cum ar fi cel al dispariției rămășițelor pământești ale lui Raffaele Bagni, 4 ani, fiul unui fost internațional de fotbal, la o lună după moartea acestuia într-un accident de mașină în 1992.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...