O bătaie de joc sfidătoare/Dosarul Sorinei Pintea, mutat de la Maramureș la Cluj/Dosarul s-a plimbat deja în trei instanțe

O bătaie de joc sfidătoare/Dosarul Sorinei Pintea, mutat de la Maramureș la Cluj/Dosarul s-a plimbat deja în trei instanțe

Curtea de Apel Cluj a decis vineri ca dosarul de corupție al fostului ministru PSD al Sănătății, Sorina Pintea, să fie judecat de Tribunalul Cluj și nu de Tribunalul Maramureș, așa cum decisese Înaltă Curte de Casație și Justiție pe 4 februarie.

Este deja a treia instanță unde ajunge cazul, din motive de competență, după ce inițial DNA l-a trimis la Tribunalul București.

În zece luni de când a fost trimis în judecată, dosarul a fost pasat de la Tribunalul București la Tribunalul Maramureș, în circumscripția căruia își are domiciliul Sorina Pintea, iar acum a ajuns la Tribunalul Cluj, la cererea fostului ministru.

Context

Pintea a fost trimisă în judecată în aprilie 2020 de DNA, acuzată fiind că, în calitate de manager al Spitalului Județean din Baia Mare, ar fi primit 10.000 de euro și 120.000 lei mită, ca procent dintr-un contract de achiziții publice.

Potrivit rechizitoriului, „în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) și 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, susțin procurorii.

Sorina Pintea neagă acuzațiile procurorilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”