O „bombă ciclonică” s-a abătut asupra Californiei: Zboruri anulate, drumuri blocate, locuințe în beznă VIDEO

O „bombă ciclonică” s-a abătut asupra Californiei: Zboruri anulate, drumuri blocate, locuințe în beznă VIDEO

O „bombă ciclonică” s-a abătut miercuri asupra statului California, din vestul Statelor Unite, cu rafale puternice de vânt și ploi torențiale care au lăsat în beznă zeci de mii de locuințe și a condus la închiderea mai multor drumuri.

Drum blocat în California FOTO EPA-EFE

Cea mai afectată regiune este nordul Californiei, mai ales în jurul San Francisco și Sacramento, transmite presa internațională.

Autoritățile locale au emis avertismente de alunecări de teren și inundații. De asemenea, au avertizat că furtuna ar putea provoca decese.

Primele consecințe au fost resimțite miercuri după-amiază, când peste 60.000 de locuințe au rămas fără curent electric.

În plus, peste 80 de zboruri spre și dinspre aeroportul din San Francisco au fost anulate sau amânate.

În unele comitate (Mendocino, Santa Cruz, Santa Clara), mai multe drumuri au devenit impracticabile din cauza inundațiilor, arborilor căzuți sau alunecărilor de teren.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a decretat stare de urgență, miercuri dimineață, pentru a facilita răspunsul în caz de ajutor.

Autoritățile din San Francisco au deschis un centru de operațiuni de urgență și au întrerupt circulația faimoaselor teleferice ale orașului. De asemenea, locuitorii au fost îndemnați să evite călătoriile neesențiale. Mii de saci de nisip au fost distribuiți locuitorilor din zone ce riscă să fie inundate.

Barurile și restaurantele sunt închise de miercuri, în timp ce pompierii intervin pentru a debloca drumurile.

„Suntem foarte îngrijorați”, a declarat pentru CBS un locuitor din San Francisco. „Mi-am petrecut ziua adunând saci de nisip în fața intrării de la garaj și mă rog să nu avem mai multe pagube”, a adăugat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?