O bufniţă care a atacat oameni într-un parc din Olanda, adusă la Zoo Târgu Mureş de la Amsterdam

O bufniţă care a atacat oameni într-un parc din Olanda, adusă la Zoo Târgu Mureş de la Amsterdam

O bufniţă mare, denumită ştiinţific Bubo bubo, care a fost capturată şi dusă la Grădina Zoologică din Amsterdam, după ce a atacat mai multe persoane într-un parc, a ajuns la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, acolo unde mai există încă două exemplare similare.

"A ajuns la noi pentru că noi mai aveam exemplare din specia respectivă în colecţie. Am avut de făcut un transport de animale de la Amsterdam, între care am adus şi două păsări din specia respectivă. Am înţeles că bufniţa cu pricina s-a stabilit într-un parc din Olanda şi a început să îşi apere teritoriul. Cine trecea pe acolo era atacat, până când s-a luat decizia să o captureze. A fost dusă la Grădina Zoologică din Amsterdam şi de a acolo a fost transferată la Târgu Mureş. S-a adaptat foarte bine, acum avem trei exemplare de bufniţă de talie mare", a declarat, pentru AGERPRES, Horaţiu Gorea, directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş.

Păsările aduse la Târgu Mureş au o greutate de aproape 3 kilograme, au o lungime de până la 70 de centimetri, iar în România acestea sunt cunoscute ca Bufniţa Mare sau Buha.

Grădina Zoologică din Târgu Mureş este cea mai mare din ţară, având peste 1.200 de animale din peste 190 de specii, multe dintre aceste unice în ţară. A fost înfiinţată în anii '60, cu o suprafaţă de 600-700 metri pătraţi, care a ajuns la 20 de hectare în 1965.

În anul 2007, Primăria Târgu Mureş a demarat proiectul "Reamenajarea şi modernizarea Grădinii Zoologice din Târgu Mureş", în valoare de 4,5 milioane de euro, care a dublat suprafaţa la 40 de hectare, fiind construite o serie de pavilioane noi, unul pentru feline, unul pentru păsări de baltă, cu reamenajarea lacului, un pavilion african, pentru adăpostirea girafelor şi elefanţilor, precum şi amenajarea a câte un padoc de 1,5 ha pentru aceste animale. În acelaşi timp au fost amenajate şi două semirezervaţii, una de 5 hectare pentru urşi şi lupi şi una pentru erbivore europene de 10 hectare. AGERPRES/( A - autor: Dorina Matiş, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”