O camionetă a intrat în plină viteză în enclava spaniolă Ceuta cu 50 de migranţi la bord

O camionetă a intrat în plină viteză în enclava spaniolă Ceuta cu 50 de migranţi la bord

O camionetă transportând 50 de migranţi africani a intrat 'în plină viteză' luni în Ceuta, rupând un grilaj la nivelul unui post de frontieră între această enclavă spaniolă şi Maroc, a declarat Garda civilă spaniolă, citată de AFP.

Furgoneta a apărut în cursul nopţii 'în plină viteză şi a rupt grilajul' postului de frontieră din Tarajal, a declarat un purtător de cuvânt al Gărzii civile spaniole la Ceuta, adăugând că 50 de persoane, între care bărbaţi, femei şi copii din Africa subsahariană călătoreau în vehicul. Şoferul camionetei a fost arestat.

Potrivit unei înregistrări video a cotidianului local El Faro din Ceuta, partea din faţă a camionetei de culoare albă, înmatriculată în regiunea pariziană, a fost grav avariată în urma impactului cu gardul de la punctul de frontieră, deteriorat şi el.

Garda civilă i-a condus pe migranţi spre un post al Crucii Roşii, situat la frontieră, conform imaginilor video.

Ceuta şi o altă enclavă spaniolă în nordul Marocului, Melilla, singura frontieră terestră a Uniunii Europene în Africa, servesc adeseori ca porţi de intrare pentru migranţi, care escaladează adesea gardurile de la frontieră.

De la începutul anului, 5.216 migranţi au reuşit să intre în cele două localităţi pe cale terestră, cu 12,4% mai puţin decât în 2018, conform ultimului raport al Ministerului de Interne spaniol. Din acest total, 1.163 au intrat în Ceuta.

Potrivit ministerului, 27.594 migranţi au intrat în Spania pe cale terestră sau maritimă de la începutul anului, adică cu 50,7% mai puţin decât în 2018, anul când Spania a devenit principala poartă de intrare a migranţilor clandestini în Europa. În prezent, ea depăşeşte Grecia în această privinţă.AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Mariana Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...