O capsulă a SpaceX cu încărcătură pentru NASA a fost recuperată după ce a amerizat în Pacific

O capsulă a SpaceX cu încărcătură pentru NASA a fost recuperată după ce a amerizat în Pacific

O capsulă Dragon a companiei SpaceX a căzut duminică în Oceanul Atlantic, la câteva ore după ce s-a separat de Stația Spațială Internațională, a anunțat compania, citată de DPA.

"Echipele de recuperare sunt în drum spre Dragon", a anunțat SpaceX într-o postare pe Twitter. Compania a precizat ulterior că capsula a fost recuperată din ocean.

Potrivit SpaceX, capsula — care avea la bord încărcătură științifică și de cercetare pentru NASA de la ISS — a reușit "o amerizare bună".

NASA anunțase anterior duminică că brațul robotic al stației eliberase capsula Dragon cu 2,5 tone de încărcătură, costând în principal din mostre pentru cercetare biologică.

După ce capsula a fost eliberată, aceasta a pornit de trei ori motoarele pentru a se îndepărta de ISS și a avut un impuls mai prelung pentru a ieși de pe orbită, desfășurând parașute mici pentru o cădere controlată. În minutele finale dinainte de amerizare au fost declanșate și principalele trei parașute ale capsulei.

Misiunea, pentru care capsula a andocat la ISS la 19 februarie, a fost a zecea în care a fost utilizată o capsulă SpaceX. Compania are un contract pentru a începe să transporte astronauți pe orbită până în 2020.

Lansarea Dragon a fost prima efectuată cu o rachetă comercială din complexul Complex 39A din Centrul spațial Kennedy al NASA, același loc din care au plecat și misiunile Apollo spre Lună.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro