O coloană de mașini blindate cu turelă de fabricație românească ar fi fost filmată pe o șosea din Ucraina VIDEO

O coloană de mașini blindate cu turelă de fabricație românească ar fi fost filmată pe o șosea din Ucraina VIDEO

O coloană de mașini bindate cu turela „Anubis”, de fabricație românească, a fost filmată pe o șosea din Ucraina, după cum arată o înregistrare video publicată pe un cont de Twitter specializat în difuzarea de imagini cu tehnică de luptă folosită în războiul din țara vecină.

FOTO Twitter

Imaginile, distribuite pe contul de Twitter Ukraine Weapons Tracker, arată blindate turcești dotate cu turela „Anubis”, care poate folosi mitraliere ușoare sau grele și este prevăzută inclusiv cu o cameră termală cu sistem de ochire în infraroșu.

Filmulețul, cu o durată de 38 de secunde, prezintă cel puțin 12 de astfel de vehicule blindate care circulă pe o șosea într-o zonă neprecizată. Turcia a oferit Ucrainei cel puțin 50 de astfel de mașini în vara anului trecut, relatează Digi 24 .

Anterior, Rusia acuzase România că se află printre principalii furnizori de armament pentru Ucraina, alături de Statele Unite, Marea Britanie și Polonia.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a respins această acuzație, precizând că instituţia pe care o conduce nu are în derulare pentru înarmarea Ucrainei. De altfel, România nu a anunțat niciodată vreun ajutor militar pentru Ucraina.

În octombrie, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu muniție fabricată în România și care ar fi folosită de armata ucraineană pentru a respinge agresiunea rusă. Însă aceste imagini sugerează că este vorba despre rachete de tip „Katiușa” fabricate în 1989, pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?