O comisie a Camerei Lorzilor susține că Marea Britanie poate părăsi UE fără a plăti vreo 'factură'

O comisie a Camerei Lorzilor susține că Marea Britanie poate părăsi UE fără a plăti vreo 'factură'

Marea Britanie poate părăsi Uniunea Europeană fără a plăti o 'factură de divorț' de 60 de miliarde euro, așa cum potrivit presei europene ar solicita Bruxelles-ul, a anunțat sâmbătă Comisia pentru afaceri financiare a Camerei Lorzilor, unde se dezbate proiectul de lege referitor la declanșarea Brexit-ului, transmite DPA.

Guvernul este într-o poziție juridică 'solidă' de a ignora cererea UE dacă negocierile privind Brexit-ul se vor încheia fără un acord, se arată într-un raport publicat sâmbătă de comisia amintită.

''Concluzia noastră este aceea că dacă nu se ajunge la un acord, atunci întreaga legislație UE va înceta să se aplice, iar Marea Britanie nu va face obiectul niciunei obligații de a furniza vreo contribuție financiară'', relevă raportul intitulat 'Brexit și bugetul UE'.

Miercuri, Camera Lorzilor a parlamentului britanic a aprobat un amendament la proiectul de lege privind Brexit, destinat în mod concret protejării drepturilor cetățenilor din UE, frânând astfel calendarul guvernului conservator condus de Theresa May. Textul va trebui să treacă și prin Camera Comunelor.

Însă această amânare nu pune în discuție proiectul de lege ce autorizează activarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, pe care May intenționează să-l declanșeze înainte de sfârșitul lui martie, termen pe care ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, l-a confirmat vineri, la Bratislava.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Ce înseamnă Anul Iepurelui de Apă pentru semnul tău zodiacal chinezesc?

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”