O droaie de angajați și salarii babane la USR/Ce salariu are șeful de cabinet al lui Barna

O droaie de angajați și salarii babane la USR/Ce salariu are șeful de cabinet al lui Barna

Ameninţat de Asociaţia Evoluţie în Instituţie (EII) cu executarea silită pentru refuzul de a comunica salariile angajaţilor şi câţi dintre aceştia au calitatea de membru de partid în condiţiile în care există o hotărâre judecătorească definitivă care obliga partidul să facă acest lucru, USR a trimis, finalmente, informaţiile cerute de organizaţia condusă de protestatarul Cristian Mihai Dide.

EII a cerut USR-ului în iunie 2019, în temeiul legii 544/2001 privind accesul la informaţii de interes public, să îi comunice ce angajaţi are partidul (respectiv pe ce posturi lucrează aceştia), funcţiile angajaţilor, dacă salariaţii deţin o funcţie în partid, cu cât au fost remuneraţi la angajare şi cu cât sunt remuneraţi la data cererii. Cum USR a ignorat cererea, asociaţia condusă de Dide s-a adresat instanţei, în contencios administrativ, şi a câştigat. În loc să furnizeze însă informaţiile cerute, informaţii care vizau, finalmente, modul în care este cheltuit banul public, USR a făcut recurs. Pe 3 noiembrie, partidul lui Barna a pierdut recursul iar Dide a anunţat că, dacă formaţiunea nu respectă decizia instanţei, se va adresa unui executor judecătoresc şi va executa silit formaţiunea.

 Răspunsul a fost comunicat chiar în ziua în care Dide urma să se adreseze executorului judecătoresc.

Deşi EII a cerut să i se comunice un tabel cu cât au fost remuneraţi salariaţii la angajare şi cu cât sunt remuneraţi la data cererii (28. 06 2019), USR a transmis două situaţii, una cu salariile angajaţilor la data angajării şi data de 04. 07. 2020 (nu data cererii formulate de Dide) şi una cu salariile la data angajării versus data de 04. 11. 2020.

Potrivit Epochtimes , din tabele reiese că formaţiunea are 66 de angajaţi, în marea lor majoritate membri de partid. Pe ultima listă apar şi doi preşedinţi de filială, unul angajat ca expert cercetare, cu un salariu net de 5022 lei, iar altul, mai modest, remunerat cu 1774 de lei pentru postul de consilier organizaţie politică. Cel mai mare salariu plătit de USR este însă pentru persoana care deţine postul de şef de cabinet (în tabel nu se specifică al cui cabinet, dar din informaţiile noastre este vorba despre şefa de cabinet a lui Dan Barna) de 9000 de lei net în iulie, redus la 7363 în noiembrie a.c. De altfel, se constată reducerea unor salarii în ultimele luni, din motive neprecizate.

Listele cu salariile pot fi accesate mai jos. Mai multe informaţii pe subiectul proceselor pierdute de USR pot fi accesate  aici .





Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa