O echipă de 15 specialiști din cadrul MApN pleacă în SUA, în Alabama, pentru a-i ajuta pe americani în lupta cu COVID-19

O echipă de 15 specialiști din cadrul MApN pleacă în SUA, în Alabama, pentru a-i ajuta pe americani în lupta cu COVID-19

O echipă de 15 specialiști din cadrul MApN pleacă în SUA, în Alabama, pentru a-i ajuta pe americani în lupta cu COVID-19.

MApN anunță că o echipă de 15 specialiști – formată din cinci medici, cinci asistenţi medicali şi cinci militari specialişti în domeniul CBRN – pleacă, luni, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

„Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama şi se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN”, informează un comunicat de presă postat, duminică, pe site-ul MApN.

Cooperarea dintre România şi statul Alabama se desfăşoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forţelor Americane din Europa (USEUCOM).

„Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv major al politicii externe şi de apărare a României. Dimensiunea de apărare reprezintă un pilon de bază al acestuia”, se mai precizează în comunicat.

Sursa Foto: Facebook, MApN


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Fir-ar mama ei a dracu de zdreanță! Mi-e scârbă de mine că de doi ani o duc rău cu ea”

2 O notă confidențială a spionajului francez care dă de gândit

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO „Tata nu mai vorbește cu mine” / Diana Șoșoacă, repudiată și de propriul tată, plus alte amănunte

5 Foarte interesant! / Mesajul criptic al lui Kirilo Budanov și ce spune despre moartea lui Navalnîi