O familie de români ocupă abuziv o casa din inima Romei. Cum au ajuns să locuiască în parcul istoric Villa Sciarra

O familie de români ocupă abuziv o casa din inima Romei. Cum au ajuns să locuiască în parcul istoric Villa Sciarra

O familie de români din Italia ocupă abuziv casa paznicului din cadrul unei vile istorice care se află în inima Romei. Femeia spune că sub nicio formă nu au de gând să plece, pentru că nu și-au găsit nimic de închiriat la preț convenabil.

Doi români au ocupat abuziv o casă din inima Romei FOTO Shutterstock

Cei doi soți au spart lacătele și s-au instalat în casa paznicului din cadrul unei vile situate într-un parc istoric din inima Romei, informează Corriere della Sera , citată de rotalianul.com

Se pare că cei doi români locuiesc acolo gratis de mai mult de nouă luni și spun că nu se gândesc să plece prea curând. Ei s-au instalat într-o anexă a Casei del Vignaiolo, o clădire situată în parcul istoric Villa Sciarra. În această locuință stătea familia vechiului custode al imobilului, fiind închisă în momentul în care a murit ultima nepoată a acestuia.

Au spart lacătele

Elena Daniela și soțul ei, ambii de naționalitate română , au spart lacătele și au intrat în casa paznicului: „Toată lumea știe că suntem aici și nimeni nu ne-a spus nimic. Nu ne-au dat niciodată afară.

Nu are curent electric și folosesc lumânări pentru a avea lumină, atunci când este nevoie.

Eu trăiesc aici de nouă luni, în timp ce soțul meu era deja aici când m-am mutat. Și înainte, la etajul de deasupra mai erau trei doamne din Rusia”, a spus Elena Daniela.

Femeia a povestit că înainte de ajunge aici, locuia în apropiere de Piazza Garibaldi, fiind angajată într-un centru de masaj cu program part-time, în timp ce soțul ei lucrează ca zidar. „Căutăm un apartament de închiriat, dar nu este ușor să găsim ceva pe care ni-l putem permite. Între timp, vom rămâne aici”, a explicat femeia.

De ani de zile, rezidenții zonei, inclusiv membrii Asociației Amici di Villa Sciarra, un grup de voluntari care încearcă de ani de zile să lupte împotriva degradării care afectează cele șapte hectare de parc istoric între Gianicolo și Trastevere, sunt deranjați de astfel de situații. Mai multe plângeri au fost înainte autorităților locale prin care s-a semnalat starea gravă de neglijență a zonei verzi și ocuparea clădirii, dar nu au primit niciun răspuns.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”