O familie din Botoșani în greva foamei, nemulțumită de o decizie a Tribunalului într-un dosar privind moartea fiicei

O familie din Botoșani în greva foamei, nemulțumită de o decizie a Tribunalului într-un dosar privind moartea fiicei

Un bărbat și o femeie din Botoșani, soț și soție, au intrat, joi, în greva foamei, în semn de protest față de o decizie a Tribunalului Botoșani în baza căreia doi bărbați, care făceau o cursă ilegală de mașini și au produs un accident în care fiica lor în vârstă de 22 de ani a decedat, au fost condamnați la câte șase ani și zece luni de închisoare.

Soții Anișoara și Giovani Dănăilă, din orașul Darabani, protestează în Piața Revoluției din municipiul Botoșani, dorind astfel să atragă atenția Ministerului Justiției față de soluția dispusă de judecători în dosarul în care cei doi bărbați au fost acuzați de omor, tentativă de omor, conducere sub influența băuturilor alcoolice și curse ilegale de mașini.

"Vrem să ne vadă Ministerul Justiției. Suntem niște oameni necăjiți, pe care nu îi sprijină nimeni. Suntem niște oameni ai nimănui, care ardem în foc. Vai și amar de mama care pune pământ pe pieptul copilului. De ce a plătit Anda? A plătit distracția la doi nenorociți? Ce a făcut copilul meu? Dacă furi o găină, îți dă cinci ani. Dacă ucizi un om, iei șase. Pentru noi viața nu mai are niciun sens. M-am gândit că justiția o să facă dreptate, dar uitați ce dreptate a făcut! Mi se pare că s-a depășit orice limită", susține Anișoara Dănăilă.

Accidentul rutier a avut loc în luna mai a anului trecut, cu o zi înainte de Paște, după ce doi bărbați, Florin Stănescu și Emil Bujor, cu vârste de 45, respectiv 47 de ani, au ieșit dintr-un bar din orașul Darabani, unde consumaseră alcool, au urcat la volanul unor mașini puternice și au efectuat o cursă ilegală pe strada 1 Decembrie din localitate.

În timpul cursei, ei au ocupat ambele sensuri de mers, iar la un moment dat nu au putut evita coliziunea cu un autoturism care circula regulamentar în fața lor și care era condus de Anda Dănăilă, de 22 de ani. În urma impactului, tânăra a decedat pe loc, iar fratele său, care se afla în autoturism, a fost rănit grav.

În urma procesului, Tribunalul Botoșani i-a condamnat, luni, la câte șase ani și zece luni de închisoare pe cei doi bărbați.

AGERPRES/(A — autor: Cristian Lupașcu, editor: Oana Popescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria