O femeie a murit la 4 zile după ce a primit injecția de rapel Covid. Ce despăgubire uriașă a primit familia sa

O femeie a murit la 4 zile după ce a primit injecția de rapel Covid. Ce despăgubire uriașă a primit familia sa

Familia unei femei care a murit la 4 zile după ce a primit un rapel de vaccin împotriva Covid-19 , din cauza unei miocardite, va primi despăgubiri de 169.000 de dolari americani, notează South China Morning Post.

Ontal Charlene Vargas, din Filipine, a murit pe 13 decembrie 2021. Cauza morții sale a fost miocardita, sau inflamația inimii, a declarat vineri un tribunal de medicină legală.

Medicul Adam Nakhoda a precizat oficial că decesul este „probabil” legat de vaccinarea împotriva Covid-19.

Ministerul Sănătății a confirmat că acesta a fost cel de-al doilea deces legat de vaccinarea Covid-19 în Singapore. Primul a fost un bărbat din Bangladesh, în vârstă de 28 de ani, care a murit de miocardită la 9 iulie 2021, la aproximativ trei săptămâni după ce a primit un vaccin Covid-19.

Programul de asistență financiară pentru leziuni provocate de vaccinuri oferă „asistență financiară de bunăvoință unică” persoanelor care au suferit efecte secundare grave care sunt evaluate ca fiind legate de vaccinurile administrate în Singapore.

Ministerul Sănătății a declarat duminică că familia lui Vargas a depus o cerere în cadrul programului în ianuarie 2023, iar aceasta a fost analizată de un grup clinic independent.

„Grupul de experți a evaluat că decesul ei a fost probabil legat de vaccinarea Covid-19 și un ajutor financiar unic de 225.000 de dolari americani a fost acordat familiei sale din Filipine”, a declarat ministerul.

Vargas, în vârstă de 43 de ani, a primit injecția de rapel a vaccinului Comirnaty de la Pfizer-BioNTech pe 9 decembrie 2021. În timpul celor 42 de minute de observație la clinică, ea nu a prezentat niciun efect advers.

Ea s-a simțit rău în dimineața următoare și a luat un taxi până la un spital din Singapore. Femeia a declarat la spital că nu avea antecedente familiale de boli de inimă sau probleme cardiace congenitale.

De asemenea, ea a declarat că nu a avut nicio reacție la prima și a doua doză de vaccin Pfizer-BioNTech.

Starea ei s-a înrăutățit pe 12 decembrie 2021. În ciuda faptului că a primit îngrijiri medicale adecvate, starea ei s-a deteriorat rapid și a murit pe 13 decembrie 2021.

Medicul legist a decis că moartea ei a fost o eroare medicală.

Până în prezent, peste 17 milioane de doze de vaccin Covid-19 au fost administrate în Singapore prin Programul național de vaccinare.

Potrivit celei mai recente actualizări privind siguranța vaccinurilor de către Autoritatea pentru Științe ale Sănătății, incidența miocarditei rămâne rară, cu rate de raportare de 0,1 la 100.000 de doze (0,0001%) pentru vaccinurile bivalente și de 1,1 la 100.000 de doze (0,0011%) pentru seria de vaccinare primară a vaccinurilor monovalente.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...