O femeie preia în premieră conducerea social-democraţilor austrieci

O femeie preia în premieră conducerea social-democraţilor austrieci

Pamela Rendi-Wagner a fost aleasă sâmbătă la conducerea Partidului Social-Democrat (SPÖ), devenind astfel prima femeie care preia poziţia de lider al acestei formaţiuni istorice, principala de opoziţie din Austria, transmite EFE.

Rendi-Wagner a fost desemnată preşedinte al partidului cu voturile a 97,8 % dintre delegaţi, într-un congres federal în care a fost singura candidată.

Ea a declarat că este pregătită să devină prima şefă de guvern din Austria şi că prioritar pentru partid este să se îndrepte către cei care "simt că au fost lăsaţi singuri şi abandonaţi".

Pamela Rendi-Wagner l-a acuzat pe cancelarul şi liderul Partidului Popular austriac, Sebastian Kurz, că nu a întreprins nimic în materie de migraţie cât timp a fost ministru de Externe şi a pledat pentru o abordare comună a problemei de către Uniunea Europeană.

Noua şefă a social-democraţilor austrieci are 47 de ani şi este doctor în medicină, specializarea medicină tropicală.

A ocupat, în perioada martie-decembrie 2017, funcţia de ministru al Sănătăţii şi preia funcţia de lider al SPO de la fostul cancelar Christian Kern, care, la începutul lui octombrie, a anunţat că se retrage complet din politică. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: Pamela Rendi-Wagner / Facebook.com

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 De citit! / Este posibil, oare, așa ceva în inima României?

5 Zvon... / Din „culisele întâlnirii” PNL-PSD de la vila Lac