O femeie și un copil salvați de sub dărămături, după șase zile de la cutremurele care au devastat Turcia și Siria

O femeie și un copil salvați de sub dărămături, după șase zile de la cutremurele care au devastat Turcia și Siria

Risc Seismic

Echipa de salvare din El Salvador a reușit să salveze o femeie și un copil de sub dărămături, la șase zile de la nenorocirea care a lovit Turcia și Siria.

FOTO Profimedia

„Echipa de salvatori din El Salvador, cu sprijinul colegilor turci, tocmai au reuşit salvarea a doi supravieţuitori, o femeie şi un copil, după mai bine de 150 de ore petrecute sub dărâmături”, a scris preşedintele salvadorian, Nayib Bukele, pe Twitter.

Deniz Dal, în vârstă de 30 de ani și un băiat de doar 5 ani au fost scoși în viață de sub dărămături, după șase zile. Cei doi au fost internați în spital, a transmis președintele salvadorian care a publicat pe rețelele de socializare și un video în care se vede copilul nemișcat scos de sub dărămături.

După ce băiatul este scos, se vede o femeie care reușește să își miște brațele. Ea este întinsă pe o targă și dusă la spital. Intervenția care a dus la salvarea a încă două vieți a avut loc sub dărămăturile clădirii Ebrar Sitesi Hazal Apartmani, din comuna Kahramanmara, Turcia, potrivit Digi24 .

El Salvador a trimis o echipă de peste 100 de salvatori în Turcia, dintre care 58 sunt specialiști în căutare și salvare, în timp ce restul sunt medici și pompieri. Echipei i s-au alăturat și câini care ajută la identificarea locurilor unde sunt persoane care ar mai putea fi salvate.

Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria a depășit pragul de 35.000 de morți.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...