O fetiță a scăpat din fălcile unui aligator datorită unui sfat învățat într-un parc de atracții

O fetiță a scăpat din fălcile unui aligator datorită unui sfat învățat într-un parc de atracții

Un aligator de doi metri și jumătate lungime a prins de picior o fetiță pe malul unui lac din Florida, însă copila a reușit să scape cu răni minore, datorită unui truc învățat într-un parc de distracții, relatează luni EFE citând mass-media locale.

Fetița, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, ținea picioarele în apă într-o zonă puțin adâncă a lacului din parcul Moss, în apropiere de Orlando (centrul Floridei), când aligatorul a atacat-o.

Potrivit postului local de televiziune WFTV, fetița a povestit că i-a dat o lovitură aligatorului în fosa nazală, lucru pe care l-a învățat când a vizitat parcul de atracții Gatorland și a putut astfel să-și elibereze piciorul din fălcile reptilei.

Fetița este deja acasă și se recuperează după câteva leziuni ușoare la gleznă și călcâi, după ce a stat câteva zile la spital unde iau fost aplicare câteva puncte de sutură, în timp ce aligatorul a fost prins și sacrificat.

Timp de două săptămâni accesul la apele și lagunele parcului Moss, unde multe persoane se scaldă și înoată mai ales în weekenduri, a fost interzis până la realizarea unei anchete asupra celor întâmplate.

Potrivit Comisiei de conservare a faunei din Florida, din 1948 au fost mușcate de aligatori 338 de persoane din acest stat, iar 24 au murit în urma acestor atacuri.

Cazul cel mai dramatic este cel al unui băiețel de 2 ani care, în fața părinților săi, a fost tras de pe mal în apele unei lagune artificiale dintr-un centru turistic din Orlando iar corpul său neînsuflețit a fost recuperat cu ajutorul scafandrilor, incident produs în 2016.

Populația de aligatori din Florida se menține stabilă cu 1,3 milioane de exemplare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Cum a eliminat o capră din Ucraina 40 de soldați ruși

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie