O fetiță s-a născut cu o coadă de 6 centimetri. Care este explicația medicilor FOTO

O fetiță s-a născut cu o coadă de 6 centimetri. Care este explicația medicilor FOTO

Cazul unei fetițe nou-născute i-a lăsat fără cuvinte pe medicii brazilieni. Micuța s-a năcut cu o coadă, în partea din spate, ce măsura 6 centimetri. La vederea anomaliei, doctorii au hotărât să o opereze, de urgență.

Fetița prezenta o coadă de 6 centimetri FOTO Journal of Pediatric Surgery Case Reports

Chirurgii din Brazilia au reacționat imediat, în momentul în care au văzut coada mare, acoperită de piele, ce ieșea din partea inferioară a spatelui. Aceștia au dus-o pe micuță direct în sala de operație, iar procedura a fost un succes. Medicii au îndepărtat apendicele acoperit de piele și au închis gaura.

Ce era, de fapt, „coada” fetei

Copila, care nu a fost identificată, s-a născut cu o dizabilitate congenitală cunoscută sub numele de spina bifida. Aceasta apare în momentul în care măduva spinării nu se dezvoltă normal. Respectiva afecțiune a cauzat formarea unui gol în coloana vertebrală, ceea ce a dus, mai departe, la formarea și creșterea cozii. O atfel de „coadă” conține mușchi, vase de sânge și nervi, dar nu și oase.

Experții de la Grendaac, un spital de copii din Sau Paulo, au susținut că în cazul de față, formațiunea a fost generată în partea de sus a regiunii lombosacrale, cea care unește coloana vertebrală și pelvisul.

Imaginile acestui caz remarcabil au fost publicate în Journal of Pediatric Surgery Case Reports.

FOTO Journal of Pediatric Surgery Case Reports

FOTO Journal of Pediatric Surgery Case Reports

Cazul a devenit, rapid, de interes internațional. Cercetătorii de la Centrul de Cercetare Fetală și Placentară din Ohio și-au unit forțele cu medicii brazilieni pentru a investiga problema.

Anexele caudale umane sunt leziuni rare care impun un stigmat enorm purtătorilor și părinților lor.

Anexele caudale fetale sunt asociate cu disrafisme ale coloanei vertebrale (spina bifida) și, prin urmare, prezența lor impune un screening atent, pentru observarea defectelor subiacente ale măduvei spinării. Identificarea numeroaselor anomalii asociate posibile este esențială pentru a planifica tratamentul corect și pentru a oferi consiliere de bună calitate.”, se arată în raportul specialiștilor, citat de Daily Star.

Ei au subliniat că intervenția chirurgicală este imperativă pentru a preveni complicațiile, cum ar fi durerea, torsiunea, accentuarea creșterii, iritația sau deteriorarea.

Evenimentul medical nu a fost unul singular . În 2020, o fată din Mexic s-a născut, de asemenea cu o „coadă” foarte rară, lungă de 5 cm. Aceasta s-a dovedit a fi un apendice benign, format doar din țesut și grăsime. Doar 40 de astfel de cazuri, au fost raportate până în prezent, la nivel global.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro