O fi de bine?/Germania e în curs de a construi cea mai mare armată convențională din Europa

O fi de bine?/Germania e în curs de a construi cea mai mare armată convențională din Europa

Alături de Statele Unite, Germania are „cu siguranță cea mai mare contribuție” la NATO, a declarat cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu acordat postului de televiziune ARD, anunță Reuters, agenție citată de presa din România.

La finalul summit-ului G7, potrivit presei internaționale, scrie B1 TV , Scholz a declarat că Germania este în curs de a construi „cea mai mare armată convențională din cadrul NATO în Europa”.

La câteva zile după ce a început războiul din Ucraina, Olaf Scholz a anunțat că există un fond de 100 de miliarde de euro care va fi folosit pentru a consolida apărarea militară a Germaniei și pentru a compensa decenii de subfinanțare cronică.

De asemenea, el a promis că va îndeplini obiectivul NATO de a cheltui 2% din PIB pentru apărare, răspunzând astfel criticilor de ani de zile ale aliaților apropiați, care au afirmat că Berlinul nu contribuie suficient la alianță.”Vom cheltui în medie aproximativ 70-80 de miliarde de euro pe an pentru apărare în următorii ani”, a spus el, ceea ce înseamnă că „Germania este țara care investește cel mai mult în acest sens”.

Anunțul făcut de Scholz în februarie a fost văzut ca o schimbare majoră de politică, răsturnând abordarea tradițional prudentă a Germaniei în materie de apărare, ca urmare a vinovăției sale postbelice.

De la sfârșitul Războiului Rece, Germania și-a redus în mod constant dimensiunea armatei, de la aproximativ 500.000 de oameni în momentul reunificării din 1990 la doar 200.000 de oameni.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

5 Profesorul Vlad Ciurea / Creierul are cinci dușmani!