O firmă din zece folosește cloud în România; un șomer din cinci caută de muncă pe internet

O firmă din zece folosește cloud în România; un șomer din cinci caută de muncă pe internet

O societate comercială din zece folosește facilitățile cloud în România, iar un șomer din cinci utilizează internetul pentru a-și căuta un loc de muncă, se arată într-un raport al Băncii Mondiale remis, marți, AGERPRES.

"În România, mai puțin de 10% din societățile comerciale utilizează facilitățile cloud, iar obstacolele aflate în calea antreprenoriatului în sectorul serviciilor împiedică adoptarea tehnologiilor digitale. Doar 5% din România utilizează internetul pentru a descărca documente oficiale de pe site-uri publice, ceea ce oferă posibilitatea unor mari câștiguri de eficiență prin adoptarea de noi tehnologii", se arată în document.

Potrivit acestuia, românii ar putea avea de câștigat de pe urma valorificării internetului.

"La ora actuală, doar 20% dintre șomerii României utilizează internetul pentru a-și căuta un loc de muncă. Dintre cei care au loc de muncă, aproape niciunul nu lucrează de acasă, în comparație cu 10% în țările din nordul și vestul Europei", menționează sursa citată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...