O fostă consilieră a lui Sorin Grindeanu a fost numită în conducerea Ministerului Sănătății / Carmen Șotîngă nu a dorit să-i fie făcut public numele în timpul concursului, rezultatul indică doar un număr de dosar

O fostă consilieră a lui Sorin Grindeanu a fost numită în conducerea Ministerului Sănătății / Carmen Șotîngă nu a dorit să-i fie făcut public numele în timpul concursului, rezultatul indică doar un număr de dosar

Carmen Șotîngă, fostă consilieră a premierului Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, a fost numită la conducerea Direcției de resurse umane a Ministerului Sănătății, a comunicat ministerul la solicitarea G4Media.ro.

Aceasta a obținut postul după o probă de interviu pentru ocuparea fără concurs a funcției de director general gradul II la
Direcția generală resurse umane, structuri și politici salariale din cadrul Ministerului Sănătății condus de Vlad Voiculescu.

Pentru acest post au fost admiși la interviu doi candidați. Carmen Șotîngă nu a dorit să îi fie făcut public numele, astfel că în anunțul Ministerului Sănătății privind obținerea postului, aceasta apare doar cu numărul dosarului.

Răspunzând unei solicitări G4Media.ro, Ministerul Sănătății a precizat că, în urma rezultatelor obținute la interviu, „funcția publică de conducere vacantă a fost ocupată de către doamna Șotîngă Carmen Delia”.

Carmen Delia Șotîngă este de profesie medic și a mai lucrat în Ministerul Sănătății – în perioada 2006-2011 a fost director adjunct la Direcţia Asistenţă Medicală. Ea a fost consilier de stat la cabinetul lui Sorin Grindeanu în perioada în care acesta a fost premier.

Răspunsul integral al Ministerului Sănătății:

Urmare a solicitării dumneavoastră, transmisă Ministerului Sănătății, vă comunicăm următoarele:

Potrivit Anexei 4 la Metodologia privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor aflate în subordinea, coordonarea şi sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, inclusiv funcţiile publice de execuţie şi conducere, pe perioadă determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform Art. 11 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 aprobată prin Ordinul ministrului Sănătății nr. 905/2020, cu modificările și completările ulterioare, candidatul care își exprimă intenția de participare la selecția de dosare poate opta pentru afișarea numelui pe site-ul Ministerului Sănătății, această opțiune fiind legală.

Conform declarațiilor din dosarele depuse în termenul prevăzut în anunț, candidatul declarat ,,ADMIS” nu a fost de acord cu privire la publicarea numelui, iar candidatul declarat ,,RESPINS” a fost de acord cu publicarea numelui în lista cu rezultatele selecției.

Conform rezultatelor obținute la proba de interviu, funcția publică de conducere vacantă a fost ocupată de către doamna ȘOTÎNGĂ Carmen Delia.

În cadrul Ministerului Sănătății au mai fost organizate proceduri de selecție, în conformitate cu prevederile OMS nr.905/2020, iar pe site-ul instituției se regăsesc listele cu rezultatele selecției unde apar doar numerele de înregistrare ale dosarelor de candidatură, indiferent de natura postului, de execuție sau de conducere.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...