O hartă a aeroportului din Bruxelles, descoperită în apartamentul din Atena al celui considerat a fi coordonatorul atentatelor de la Paris

O hartă a aeroportului din Bruxelles, descoperită în apartamentul din Atena al celui considerat a fi coordonatorul atentatelor de la Paris

Desene și o hartă a aeroportului din Bruxelles au fost găsite într-un computer și într-un un stick de memorie USB într-un apartament din Atena, unde Abdelhamid Abaaoud, considerat a fi coordonatorul atentatelor din noiembrie trecut de la Paris, a stat în ianuarie 2015, a anunțat vineri site-ul grec Skai.gr, citând surse polițienești, potrivit agenției de presă belgiene Belga.

Conform ziarului belgian Le Soir, jurnaliștii greci au calificat drept "problematic" modul în care a decurs schimbul de informații între autoritățile belgiene și cele elene cu privire la acest caz. Parchetul din Grecia nu a confirmat pentru Belga aceste informații.

Abdelhamid Abaaoud este descris de asemenea ca lider al celulei teroriste Verviers (oraș din Belgia situat în apropiere de granița cu Germania), care a fost formată în aceeași lună ianuarie din 2015.

În februarie 2015, în timpul unei operațiuni antiteroriste în Belgia, polițiștii au găsit documente care relevau pregătirea unor atentate de anvergură pe teritoriul belgian. Abaaoud a scăpat de arestare atunci, întrucât se afla în Siria.

Tot el este suspectat de a fi coordonatorul atentatelor de la Paris și Ile-de-France din 13 noiembrie anul trecut. El reușise inițial să fugă, dar a fost ucis apoi într-o operațiune a poliției 18 noiembrie 2015 în Saint-Denis, o suburbie din nordul capitalei franceze.

AGERPRES/(AS — editor: Lilia Traci, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...