O înregistrare video arată rebeli sirieni decapitând un copil

O înregistrare video arată rebeli sirieni decapitând un copil

O înregistrare video difuzată marți pe rețelele de socializare arată combatanți rebeli decapitând un băiat după ce l-au capturat lângă Alep, în nordul Siriei, relatează AFP.

Înregistrarea îl arată pe băiat întins în spatele unui camion și un combatant care începe să-l decapiteze cu un cuțit mic.

Un alt combatant strigă:"Nu vom lăsa pe nimeni la Handarat", localitate situată la nord de Alep, unde rebelii și forțele regimului sirian se confruntă.

În această zonă din Handarat se află o tabără a refugiaților palestinieni care a fost abandonată parțial în cursul anilor.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), o organizație neguvernamentală cu sediul în Marea Britanie, a confirmat că înregistrarea arată combatanți rebeli.

Într-o înregistrare anterioară, copilul era așezat în spatele unui camion cu luptători rebeli care îl acuzau că este un membru al brigăzilor Al-Qods, o grupare palestiniană care luptă alături de regimul președintelui sirian Bashar al-Assad.

Amnesty International a declarat într-un raport publicat în iulie că rebeli islamiști și jihadiști activi în Siria sunt vinovați de crime de război, acuzându-i că sunt responsabili de un "înspământător val de răpiri, torturi și de execuții arbitrare".

Organizația umanitară a numit în acest raport cinci grupuri rebele care operează în nordul Siriei, printre care și gruparea islamistă Noureddin Zinki.

Potrivit OSDO, rebelii care sunt văzuți în înregistrarea cu decapitarea unui copil sunt combatanți ai Noureddin Zinki.

Gruparea rebelă a publicat un comunicat în care afirmă că această decapitare este "o eroare individuală ce nu reprezintă politica generală a grupării". "Persoanele care au comis această infracțiune au fost arestate și remise" unei comisii de anchetă, adaugă Noureddin Zinki.

Conform directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane, "băiatul nu are mai mult de 13 ani, el a fost capturat marți în regiunea Handarat, dar faptele au avut loc într-o zonă a Alepului, controlată de rebeli, cartierul Al-Machad, pentru a fi precis".

Abdel Rahmane nu a fost în măsură să spună dacă băiatul era palestinian și nici dacă era un copil-soldat.

Conflictul sirian a început în 2011 cu reprimarea manifestațiilor antiguvernamentale și de atunci a degenerat într-un război cu fronturi multiple care s-a soldat cu peste 280.000 de morți și milioane de persoane strămutate și refugiate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale