O înregistrare video din 2016 arată directori ai Google exprimându-şi regretul pentru alegerea lui Trump

O înregistrare video din 2016 arată directori ai Google exprimându-şi regretul pentru alegerea lui Trump

Site-ul american de extremă-dreapta Breitbart a difuzat miercuri o înregistrare video internă de la Google în care se vede cum mai mulţi dintre directorii companiei, dar şi angajaţi, regretă profund alegerea republicanului Donald Trump ca preşedinte al SUA în 2016, relatează AFP.

Apariţia acestei înregistrări survine într-un moment în care preşedintele Trump şi congresmeni republicani acuză Google, Facebook sau Twitter că reduc la tăcere vocile conservatoare pe reţelele lor de socializare şi că favorizează opiniile progresiste. Donald Trump chiar a acuzat Google că falsifică rezultatele sale de căutare.

În această înregistrare video de peste o oră, se poate citi pe un ecran gigant deasupra unei estrade acronimul TGIF ('Thank God it's Friday' - 'Slavă Domnului că e vineri', formulă care desemnează reuniunile săptămânale între conducere şi salariaţi la Google), precum şi data de 'noiembrie 2016', lună în care a fost ales Donald Trump la Casa Albă.

În video se vede cum Sergey Brin, cofondator al Google şi actual preşedinte al companiei-mamă Alphabet, spune la microfon: "Ştiu că probabil nu este cel mai fericit 'TGIF' pe care îl avem".

"Mulţi oameni de aici sunt destul de supăraţi şi trişti din cauza alegerilor", a adăugat el. "Consider această alegere profund dureroasă" şi ea este "contrară multora dintre valorile" Google, a mai spus el.

În mai multe rânduri, Sergey Brin şi alţi responsabili, dar şi salariaţi îşi exprimă dezamăgirea profundă, printre care şi directoarea financiară Ruth Porat, pe punctul de a plânge.

Exprimându-şi la rândul său regretul pentru rezultatul scrutinului, Eileen Naughton, responsabilă pentru resurse umane, dă asigurări că grupul va fi vigilent în privinţa chestiunilor legate de imigranţi, dar face apel de asemenea la "toleranţă" între angajaţi în interior, precizând că unii salariaţi conservatori s-ar putea să se fi simţit inconfortabil.

"Nimic din ceea ce s-a spus la această reuniune, şi nici la vreo altă reuniune, nu sugerează că vreo simpatie politică influenţează modul în care ne concepem sau gestionăm produsele", a reacţionat Google într-un email pentru AFP, precizând că este vorba de "opinii personale".

Săptămâna trecută, preşedintele director general al Twitter a fost nevoit să dea explicaţii pe acest subiect în faţa aleşilor din Congres, în timp ce Departamentul Justiţiei şi-a anunţat intenţia de a analiza această temă.

Site-ul Breitbart este condus de Steve Bannon, fost consilier al lui Donald Trump. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

2 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

3 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...