O insectă cu aspect ''drăcesc'' ce apare într-o înregistrare video virală pe internet este de fapt... o molie inofensivă

O insectă cu aspect ''drăcesc'' ce apare într-o înregistrare video virală pe internet este de fapt... o molie inofensivă

O înregistrare video în care apare o creatură cu un aspect ieșit din comun a devenit virală pe rețelele de socializare, iar unele persoane ar putea crede că este vorba despre un fals. În realitate, însă, viețuitoarea din imagini este o insectă, mai precis o specie de molie, care poartă numele "Creatonotos Gangis", informează miercuri huffingtonpost.fr și The Independent.

Sursa foto: captură YouTube

Această viețuitoare de dimensiuni mici, înrudită cu fluturele, trăiește în principal în Asia de Sud-Est (India, Sri Lanka, Thailanda), însă poate fi întâlnită și în nordul Australiei.

Insecta cu aspect ''drăcesc'' din înregistrarea video, cu ''tentacule'' păroase care ies din abdomenul asemănător corpului unei omizi, a fost filmată în Indonezia, iar înregistrarea video a fost publicată online stârnind uimirea internauților.
Sursa foto: Facebook

Deși unele persoane au aflat despre ea abia acum, prin intermediul rețelelor de socializare, această viețuitoare nu reprezintă o noutate și nu este nici misterioasă.

Specia a fost descrisă în 1763 de biologul suedez Carl Linnaeus (Carl von Linné) în lucrarea sa intitulată "Centuria Insectorum".

''Tentaculele'' acestei insecte au o importanță crucială pentru supraviețuirea speciei deoarece această insectă se hrănește cu plante care produc alcaloizi de pirolizidină, importantă pentru metabolismul său. Aceasta îi permite să secrete, cu ajutorul ''tentaculelor'', un anumit feromon pentru atragerea femelelor.

În ciuda aspectului său atipic, această insectă nocturnă cu o mărime de 4 centimetri este inofensivă, nu mușcă și nu înțeapă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”