O mare putere va solicita retragerea KFOR şi a UNMIK din Kosovo, anunţă preşedintele sârb Aleksandar Vucic

O mare putere va solicita retragerea KFOR şi a UNMIK din Kosovo, anunţă preşedintele sârb Aleksandar Vucic

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a declarat joi că o mare putere va solicita retragerea misiunilor KFOR şi UNMIK din Kosovo şi a ţinut să remarce că acest lucru ar fi ''un dezastru pentru noi toţi'', relatează Tanjug.

Şeful statului sârb a refuzat să dezvăluie numele ţării respective, dar a precizat că informaţia provine de la surse oficiale din domeniul securităţii.

Vucic a adăugat că va încerca să discute despre acest subiect cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul întâlnirii prevăzute pentru 17 mai, la Bruxelles.

El a adăugat că Pristina a anunţat un buget militar anual de 100 de milioane de euro, mult sub cele 2 miliarde de euro alocate în fiecare an de Serbia în acelaşi scop. ''Acestea nu sunt cifre comparabile, trebuie să nu ne fie teamă, dar ne este clar ce ar vrea să facă cineva'', a afirmat Aleksandar Vucic.

Regiunea Kosovo şi-a declarat unilateral independenţa faţă de Belgrad în februarie 2008, la aproape un deceniu după ce NATO a bombardat forţele sârbe pentru a opri uciderea şi expulzarea etnicilor albanezi din regiune.

Independenţa Kosovo este recunoscută de peste 100 de state din întreaga lume, printre care 22 dintre cele 27 de membre ale Uniunii Europene (excepţiile sunt Spania, România, Grecia, Slovacia şi Cipru). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ceva mai penibil nu există...

2 Așa o fi?

3 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

4 Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește