O mâzgă misterioasă se întinde pe monumentele din Washington

O substanță misterioasă a acoperit monumentele și statuile emblematice din Washington și se pare că se întinde pe toate obiectele din marmură din capitala americană, potrivt CBS News.

Angajații de la National Park Service nu au reușit încă să înlăture stratul negru ce s-a depus și pe monumentul lui Abraham Lincoln, cel de-al șaisprezecelea președinte.

Substanța este de fapt o peliculă compusă dintr-o mie de bacterii diferite, mucegai și alte specii care aderă la suprafețe din piatră. ''I se spune mâzgă, dar când o atingi, e uscată; nu se ia pe degete'', a declarat Mike Litterst de la National Park Service pentru sursa citată. El a menționat că acest lucru îngreunează curățarea stratului de mizerie, iar experții nu știu încă de unde provine pelicula și cum se poate scăpa de ea.

Mâzga misterioasă se manifestă cel mai acut pe Memorialul Thomas Jefferson, a cărui cupolă albă este acum acoperită de pete negre, dar a apărut și în Cimitirul Național Arlington și pe Monumentul Washington.

Autoritățile au făcut publică problema misterioasă cu care se confruntă după ce mai multe persoane au confundat stratul cu murdărie și s-au plâns că monumentele nu sunt îngrijite corespunzător. În prezent, o echipă multidisciplinară formată din oameni de știință, microbiologi și arhitecți lucrează la găsirea unui antidot.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Teoria conspirației / S-a deschis Cutia Pandorei?

2 Şeful spitalului principal din Wuhan a murit de infecţie cu coronavirus. Partidul ar vrea să amâne Congresul d…

3 ULTIMA ORĂ / China dă drumul aparatului represiv pentru a înăbuşi nemulţumirea maselor / La Wuhan începe să se fac…

4 VIDEO Pesedistul Bădălău, cu pula-n gură în Parlament! „Ce, Mocioalcă, îl vrei şi pe ăsta? Du-te în pula mea ş…

5 Vâlcov e fugit. Firma despre care DNA susține că e controlată de el a primit un nou contract de aproape 1 mili…

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia