O mâzgă misterioasă se întinde pe monumentele din Washington

O mâzgă misterioasă se întinde pe monumentele din Washington

O substanță misterioasă a acoperit monumentele și statuile emblematice din Washington și se pare că se întinde pe toate obiectele din marmură din capitala americană, potrivt CBS News.

Angajații de la National Park Service nu au reușit încă să înlăture stratul negru ce s-a depus și pe monumentul lui Abraham Lincoln, cel de-al șaisprezecelea președinte.

Substanța este de fapt o peliculă compusă dintr-o mie de bacterii diferite, mucegai și alte specii care aderă la suprafețe din piatră. ''I se spune mâzgă, dar când o atingi, e uscată; nu se ia pe degete'', a declarat Mike Litterst de la National Park Service pentru sursa citată. El a menționat că acest lucru îngreunează curățarea stratului de mizerie, iar experții nu știu încă de unde provine pelicula și cum se poate scăpa de ea.

Mâzga misterioasă se manifestă cel mai acut pe Memorialul Thomas Jefferson, a cărui cupolă albă este acum acoperită de pete negre, dar a apărut și în Cimitirul Național Arlington și pe Monumentul Washington.

Autoritățile au făcut publică problema misterioasă cu care se confruntă după ce mai multe persoane au confundat stratul cu murdărie și s-au plâns că monumentele nu sunt îngrijite corespunzător. În prezent, o echipă multidisciplinară formată din oameni de știință, microbiologi și arhitecți lucrează la găsirea unui antidot.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București