O mâzgă misterioasă se întinde pe monumentele din Washington

O substanță misterioasă a acoperit monumentele și statuile emblematice din Washington și se pare că se întinde pe toate obiectele din marmură din capitala americană, potrivt CBS News.

Angajații de la National Park Service nu au reușit încă să înlăture stratul negru ce s-a depus și pe monumentul lui Abraham Lincoln, cel de-al șaisprezecelea președinte.

Substanța este de fapt o peliculă compusă dintr-o mie de bacterii diferite, mucegai și alte specii care aderă la suprafețe din piatră. ''I se spune mâzgă, dar când o atingi, e uscată; nu se ia pe degete'', a declarat Mike Litterst de la National Park Service pentru sursa citată. El a menționat că acest lucru îngreunează curățarea stratului de mizerie, iar experții nu știu încă de unde provine pelicula și cum se poate scăpa de ea.

Mâzga misterioasă se manifestă cel mai acut pe Memorialul Thomas Jefferson, a cărui cupolă albă este acum acoperită de pete negre, dar a apărut și în Cimitirul Național Arlington și pe Monumentul Washington.

Autoritățile au făcut publică problema misterioasă cu care se confruntă după ce mai multe persoane au confundat stratul cu murdărie și s-au plâns că monumentele nu sunt îngrijite corespunzător. În prezent, o echipă multidisciplinară formată din oameni de știință, microbiologi și arhitecți lucrează la găsirea unui antidot.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

2 VIDEO Primul semn că se rupe căruța! „Ea crede că suntem atât de proști, de idioți” / Dezvăluiri incredibile des…

3 Marius Coaje, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, e un hoț condamnat definitiv la închisoare

4 Personajul care a adus Clanul Sportivilor s-o huiduie pe Kovesi candidează la alegerile locale din partea PSD …

5 VIDEO Priviți, acesta este Pasajul Ciurel, blocat complet luni după-amiază