„O mie de vieți ale lui Bernard Tapie”: Familia magnatului se opune serialului Netflix disponibil și în România

„O mie de vieți ale lui Bernard Tapie”: Familia magnatului se opune serialului Netflix disponibil și în România

Rudele lui Bernard Tapie, om de afaceri, politician, cântăreț și actor francez, atacă miniseria descrisă drept jumătate biografie, jumătate ficțiune.

Bernard Tapie FOTO Arhivă

Familia omului de afaceri, actor, cântăreț și fost politician francez Bernard Tapie a atacat o miniserie Netflix bazată pe viața lui plină de culoare.

Serialul, „O mie de vieți ale lui Bernard Tapie” spune povestea unui om complex care a luptat mereu pentru a fi popular încă de când a compus primul său cântec și și-a făcut un nume. Este povestea unui învingător, a unui antreprenor, dar și a unui vânzător care a devenit un simbol al Franței și care, în cele din urmă, a ajuns în închisoare.

Creatorii miniseriei au descris-o ca fiind jumătate biografică, jumătate ficțiune. Descrierea „unui om obișnuit cu o ambiție extraordinară”, notează The Guardian.

Afișul oficial al miniseriei FOTO cinemagia.ro

Afișul oficial al miniseriei FOTO cinemagia.ro

Tapie, una dintre cele mai cunoscute personalități ale Franței , a murit în urmă cu doi ani. Fiu al unui instalator din Paris, a ajuns să devină președinte al clubului de fotbal Olympique de Marseille (OM) și să dețină o acțiune majoră în marca de îmbrăcăminte sport, Adidas.

Primul dintre cele șapte episoade, inspirate de magnat, a fost lansat de Netflix pe 13 septembrie, în ciuda opoziției vehemente din partea văduvei lui Tapie, Dominique, și a copiilor. Miniseria este disponibilă și în România.

„Producătorii au spus că este o ficțiune, dar o ficțiune numită Bernard Tapie? Mi se pare incredibil. Nu accept și reamintesc tuturor că nu am fost consultați în niciun fel”, le-a spus Dominique jurnaliştilor francezi.

Însuși Bernard Tapie ar fi fost împotriva seriei

Cu puțin timp înainte de moartea sa, în octombrie 2021, soțul ei și-a exprimat obiecțiile față de serie.

„Eram împotrivă... să o facă fără a cere fără acordul meu de principiu; nu e bine. Un documentar este altceva, dar să-mi folosesc numele, este puțin prea mult”, a spus el pentru Var-Matin, un ziar local.

În aprilie anul acesta, fiica lui Tapie, Sophie, a criticat serialul pe rețelele de socializare: „Știind că el a declarat înainte de moartea sa că este împotriva acestui serial... Lipsa de respect chiar nu are limite?”

Scurtă biografie a omului de afaceri

Tapie, care a condus Marsilia la titlul Ligii Campionilor în 1993, a murit la vârsta de 78 de ani, fiind diagnosticat cu cancer la stomac, în urmă cu aproape cinci ani. A fost ales deputat în 1989 și a servit de două ori ca ministru al Afacerilor Urbane în cabinetul lui François Mitterrand, președintele Franței, la începutul anilor 1990.

A executat o pedeapsă de șase luni de închisoare pentru meciuri aranjate , iar imperiul său de afaceri a început să se destrame după ce a vândut Adidas, ceea ce a provocat una dintre cele mai lungi dispute legale din Franța și i-a implicat pe politicieni și miniștri.

El a susținut că a fost înșelat cu prețul de vânzare al Adidas și, în cele din urmă, i s-a acordat o compensație de 400 de milioane de euro după ce s-a constatat că banca de stat Crédit Lyonnais a subevaluat marca. Cu toate acestea, Tapie a fost ulterior obligat să plătească banii înapoi, fiind acuzat – apoi achitat – de deturnare de fonduri publice ca urmare a plății.

El este interpretat în serial de Laurent Lafitte, care a jucat alături de Isabelle Huppert în thrillerul psihologic „Elle” din 2016 al lui Paul Verhoeven.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat