O misterioară rocă extraterestră a fost găsită în Suedia

O misterioară rocă extraterestră a fost găsită în Suedia

Bucăți dintr-un meteorit vechi de 470 de milioane de ani, care nu seamănă cu niciun alt meteorit care a lovit suprafața Pământului, au fost găsite într-o carieră de calcar, în Suedia. Potrivit oamenilor de știință care au analizat fragmentele, această descoperire ar putea oferi noi informații despre istoria și formarea sistemului nostru solar.

Sursa foto: (c) Birger Schmitz / phys.org

Fragmentele ar putea proveni dintr-o coliziune între doi asteroizi masivi, când multe resturi ar fi fost aruncate pe planeta noastră, a transmis marți AFP. Birger Schmitz, cercetător la Universitatea din Lund din Suedia și membru al echipei științifice a declarat că acest meteorit, numit Oest 65, a fost de un tip "unic, care nu se cunoștea înainte''. Acesta conține elemente foarte rare pe Pământ, cum ar fi iridiu, dar și niveluri foarte ridicate de izotopi rari de Neon.

Teoriile cu privire la acest fragment de meteorit, al cărui conținut intrigă comunitatea științifică, se multiplică. Analizele sunt în curs de desfășurare și mai multe informații urmează să fie cunoscute în scurt timp.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…