O nouă carte ce urmează să fie publicată în SUA îl descrie pe Donald Trump înconjurat de o echipă "fără control"

O nouă carte ce urmează să fie publicată în SUA îl descrie pe Donald Trump înconjurat de o echipă "fără control"

O nouă carte despre administraţia lui Donald Trump descrie un preşedinte american înconjurat uneori de echipă "fără control" şi adeptă a trădării pentru a supravieţui haosului de la Casa Albă, potrivit extraselor publicate marţi în presă, relatează AFP.

"Echipa de vipere: cele 500 de zile extraordinare ale mele la Casa Albă al lui Trump", care va fi publicată săptămâna viitoare în Statele Unite, este scrisă de Cliff Sims, fostul consilier special al celui de-al 45-lea preşedinte al SUA. El a participat la campania candidatului republican înainte de a se alătura serviciilor de comunicaţii ale Casei Albe.

Extrase din cartea de 384 de pagini au fost publicate de Washington Post, postul de radio NPR şi site-ul de ştiri Axios.

Potrivit Washington Post, cartea conţine "scene de haos, disfuncţionalitate şi duplicitate pline de grosolănii între preşedinte, membrii familiei sale şi funcţionarii guvernamentali".

De asemenea, autorul cărţii îşi face autocritica, admiţând în mod deschis că a fost condus de ambiţie, scrie cotidianul.

"Este imposibil să negi cât de mult personalul Casei Albe - încă o dată, inclusiv eu - era uneori absolut fără control", scrie Cliff Sims. Omul de încredere a lui Trump, Kellyanne Conway, este descris ca un "lunetist" în echipa de consilieri, al cărui scop este să "supravieţuiască tuturor celorlalţi, chiar şi preşedintelui".

Miliardarul cultivă spiritul de loialitate, o trăsătură de caracter deja menţionată în memoriile lui James Comey, fostul şef al FBI, demis de Donald Trump.

"De ce nu eşti loial preşedintelui?", l-a întrebat el în august 2017 pe Paul Ryan, pe atunci preşedinte al Camerei Reprezentanţilor. El l-a criticat public pe Trump pentru reticenţa sa de a condamna violenţele rasiste la un miting al extremei dreapta la Charlottesville, Virginia.

Donald Trump nu are niciun fel de încredere în echipa sa după numeroasele scurgeri în presă, scrie Sims, care povesteşte că a făcut o "listă de duşmani" împreună cu fosta gardă de corp a preşedintelui, Keith Schiller. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!