O nouă ipoteză în cazul băiatului de 12 ani din Dâmbovița, mort la un hotel din Austria. Sora elevului face primele declarații

O nouă ipoteză în cazul băiatului de 12 ani din Dâmbovița, mort la un hotel din Austria. Sora elevului face primele declarații

Un băiat de 12 ani a murit după ce a căzut de la o înălțime de 15 metri de la geamul hotelului în care era cazat cu colegii și profesorii lui.

Hotelul unde s-a întâmplat tragedia FOTO: sursazilei.ro

Un băiat de 12 ani, din Dâmbovița, pasionat de parkour, a murit după ce a căzut de la fereastra hotelului unde era cazat. Băiatul se afla împreună cu un grup de 30 de elevi din mai multe localități din Dâmbovița într-o excursie, însoțiți de doi profesori, și plănuiau să viziteze Târgul de Crăciun de la Viena. Excursia i-a costat pe părinți 300 de euro.

Tragedia s-a întâmplat într-un orășel apropiat de Viena, în Austria, după ce băiatul de 12 ani a escaladat la ora 5 dimineața ferestra hotelului unde era cazat.

El a păşit pe o terasă cu rol decorativ şi fără balustradă și s-a prăbuşit aproape 15 metri în gol, direct pe asfalt.

Poliţiştii exclud varianta unei sinucideri şi iau în calcul o provocare riscantă între adolescenţi.

”Un oaspete de la hotel a încercat să-l resusciteze. Imediat au ajuns medicii de pe ambulanţă şi au continuat manevrele. În ciuda eforturilor, băiatul de 12 ani nu a putut fi salvat”, a declarat Raimund Schwaigerlehner, purtător de cuvânt poliție Austria, potrivit observatornews.ro.

”Suntem în excursie. Copiii, ca şi noi... Suntem în stare de şoc. Încercăm să-i ajutăm să meargă mai departe. Ne gândim la familie”, a declarat profesoara însoțitoare Crina Clipea.

Familia copilului face acuzații grave. ”Am aflat vestea de la persoanele din oraş. Au aflat înaintea noastră. Am aflat la ora 11 după-amiaza, ora României. S-a dus cineva la tatăl meu la firmă şi l-a întrebat dacă ştie de cel mic că a căzut de la etaj. Tatăl meu a zis că glumeşte. Tatăl meu a ajuns la două noaptea acolo, încă nu are un răspuns cert. A fost un copil foarte bucuros, care iubea viaţa, nu există aşa ceva. A crescut într-un mediu frumos. Un copil exemplu. A fost nesupravegheat. Un copil de 12 la etajul patru cu alţi copii de vârsta lui, nesupravegheaţi în cameră. Mai mult de atât ce pot să zic”, a spus sora victimei.

Pe reţelele sociale, prietenii băiatului au postat imagini emoţionante după tragedie. Vorbiseră cu toţii înainte de excursie şi stabiliseră să s

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat