O nouă rachetă trasă dinspre Fâşia Gaza a căzut peste o clădire din Israel

O nouă rachetă trasă dinspre Fâşia Gaza a căzut peste o clădire din Israel

O nouă rachetă trasă din enclava palestiniană Gaza a căzut peste o clădire la Sderot, a informat primăria acestui oraş din sudul Israelului, transmite AFP.

Clădirea era goală în momentul în care a căzut racheta în cursul serii, a precizat primăria într-un comunicat. Armata israeliană a confirmat că un "proiectil a fost tras din Fâşia Gaza spre Sderot", fără să ofere alte detalii.

"O rachetă a lovit din plin o clădire din Sderot, fără să se înregistreze victime, dar a provocat pagube", a afirmat la rândul său poliţia israeliană într-un comunicat.

Clădirea lovită aparţine şcolii talmudice din oraş, potrivit martorilor.

În cursul nopţii de miercuri spre joi, armata israeliană a efectuat un raid contra unei poziţii controlate de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, la putere în Fâşia Gaza, după interceptarea unui tir de rachetă împotriva Israelului dinspre enclava palestiniană.

Aceste tiruri de rachete sunt primele după un puseu de violenţă la începutul lunii mai în cursul căruia sute de proiectile au fost lansate în direcţia statului evreu, omorând patru israelieni. Represaliile aeriene israeliene s-au soldat cu moartea a 25 de palestinieni.

Miercuri, armata israeliană a anunţat închiderea zonei maritime a Fâşiei Gaza, împiedicând pescarii să iasă în larg, ca urmare a trimiterii unor baloane incendiare din enclava palestiniană spre Israel.

Liderul alianţei de centru-dreapta Albastru şi Alb (opoziţie), fostul şef de stat-major Benny Gantz, a scris pe pagina sa de Facebook că soluţia "la criza din Gaza este un atac cu o forţă niciodată folosită".

"Trebuie ca liderii Hamas să fie în vizorul" armatei, a afirmat fostul militar.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren