O nouă tehnologie militară israeliană permite vederea prin pereţi

O nouă tehnologie militară israeliană permite vederea prin pereţi

Produs de compania specializată în soluţii imagistice Camero-Tech, sistemul Xaver 1000 a fost prezentat în premieră la expoziţia Eurosatury 2022, care a avut loc la Paris, în Franţa.

Potrivit companiei, face parte din seria de produse „Vedere prin pereţi” ce au capacitatea să furnizeze informaţii in timp real cu privire la obiecte şi oameni aflaţi în clădiri, dincolo de uşi.

Noul dispozitiv XAVER-1000 este un „sistem esenţial” dedicat armatelor, forţelor de aplicare a legii, unităţilor de informaţii şi echipajelor de salvare.

Este un instrument ce poate fi folosit în operaţiuni de ordin tactic datorită abilităţii sale de a detecta prezenţa vieţii dincolo de ziduri alături de informaţii precum numărul de persoane, distanţa faţă de sistem, înălţimea şi orientarea ţintei dar şi configuraţia unei încăperi.

Tehnologia poate afişa obiecte vii aflate dincolo de ziduri la o rezoluţie atât de mare încât să identifice dacă o persoană e aşezată, stă în picioare sau e întinsă, chiar dacă aceasta nu s-a mişcat o bună perioadă de timp. De asemenea, pot fi detectate şi părţi ale corpului.

Dispozitivul e uşor de folosit, necesitând instruire minimă – are nevoie de un singur operator şi funcţionează pe baza unei interfeţe accesată pe un ecran cu touch, de circa 25 cm.

Sistemul poate vedea prin majoritatea materialelor de construcţie, spune Camero-Tech.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...

4 VIDEO Dialog între un soldat rus și unul ucrainean: „Ascultă, termină-mă” / „Nu suntem ca voi, nenorociților!”

5 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați