O oţelărie Liberty Steel din Marea Britanie va lucra doar noaptea pentru a face economii

O oţelărie Liberty Steel din Marea Britanie va lucra doar noaptea pentru a face economii

Producătorul de oţel Liberty Steel, prezent şi pe piaţa din România, a repornit producţia la o oţelărie din Marea Britanie, care va funcţiona însă doar pe timpul nopţii când costul energiei este mai mic, a anunţat joi grupul GFG Alliance controlat de magnatul Sanjeev Gupta, transmite Reuters.

Un grup de lobyy care reprezintă interesele industriei siderurgice din Marea Britanie a avertizat recent că oţelăriile ar putea fi forţate să îşi oprească activitatea dacă nu primesc ajutor pentru a face faţă creşterii preţurilor la energie.

Liberty Steel, parte a grupului GFG Alliance, a dat publicităţii un comunicat de presă în care anunţă că un furnal de la oţelăria de la Rotherham, nordul Angliei, ar putea ajunge în scurt timp la o producţie de 50.000 de tone pe lună. "Operaţiunile la Rotherham sunt programate să se deruleze între orele 11 pm şi 6 am, când costurile energiei sunt comparativ mai mici", se arată în comunicatul de presă.

Activitatea oţelăriei de la Rotherham a fost în mare parte suspendată în luna martie, când principalul finanţator al GFG Alliance, fondul Greensill Capital a intrat în colaps.

GFG Alliance, un conglomerat cu activităţi în diferite domenii controlat de magnatul Sanjeev Gupta, regrupează aproximativ 35.000 de angajaţi la nivel mondial, reunind combinate siderurgice şi uzine de aluminiu în SUA, Marea Britanie, Franţa, România (fostul Sidex Galaţi) şi Australia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria