O persoană este ucisă în fiecare zi de un elefant sau de un tigru în India

O persoană este ucisă în fiecare zi de un elefant sau de un tigru în India

Elefanții și tigrii, două specii aflate în pericol, ucid în fiecare zi o persoană în India, din cauza presiunii tot mai mari pe care oamenii o pun asupra habitatului lor, potrivit noilor cifre guvernamentale, citate de AFP.

În această competiție tot mai acerbă dintre om și animale pentru habitat, un leopard moare în fiecare zi, ucis de către oameni.

În ultimele decenii, India a pierdut zone forestiere mari în favoarea urbanizării, forțând fauna sălbatică să trăiască în zone locuite de oameni.

Potrivit Ministerului Mediului, 1.144 de persoane au fost ucise în India în 1.143 de zile, în perioada aprilie 2014 — mai 2017, și nu există semne că situația s-ar schimba.

Tot în această perioadă, 345 tigri și 84 de elefanți au fost omorâți, în principal de către braconieri, elefanții fiind vânați pentru colții acestora.

Siddhanta Das, directorul general al departamentului pentru păduri din cadrul Ministerului amintit, a declarat că intruziunile umane în habitatul faunei sălbatice reprezintă cauza acestor decese. "În prezent desfășurăm o campanie pentru a limita numărul de victime", a declarat el pentru AFP.

Elefanții au provocat moartea a 1.052 de persoane, în timp ce tigrii au făcut 92 de victime, conform datelor transmise Parlamentului în această săptămână. Peste un sfert din victime au fost ucise în Bengalul de Vest, un stat din estul Indiei, unde trăiesc circa 800 de elefanți și faimoșii tigrii bengalezi.

Anul trecut, în acest stat, o turmă de elefanți furioși a omorât cinci persoane și a avariat mai multe autoturisme înainte ca animalele să fie neutralizate cu săgeți tranchilizante.

În statul Tamil Nadu, din sudul Indiei, patru persoane, inclusiv o fată de 12 sni, au fost călcate în picioare de elefanți.

Cele mai multe atacuri au loc în așa-numitele "coridoare ale elefanților", pasajele folosite de aceste animale timp de secole, însă ocupate în prezent de oameni.

India găzduiește circa 30.000 de elefanți și jumătate din populația de tigri din întreaga lume (circa 2.226 de exemplare), potrivit celui mai recent bilanț oficial, din 2014. Ambele specii sunt amenințate cu dispariția.

De asemenea, între 12.000 și 14.000 de leoparzi trăiesc în sălbatice în India, conform unui bilanț din 2015. Peste 1.436 de exemplare au fost ucise din ianuarie 2014, în conformitate cu aceeași sursă Chiar dacă nu se știe numărul oamenilor uciși de leoparzi, experții estimează la câteva sute numărul acestora în fiecare an.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale