O persoană moare de COVID-19 la fiecare două minute în Iran (presă)

O persoană moare de COVID-19 la fiecare două minute în Iran (presă)

O persoană moare în prezent din cauza COVID-19 la fiecare două minute în Iran, a declarat luni televiziunea de stat iraniană, în condiţiile în care cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu de pandemia de coronavirus a raportat un nou record zilnic de 588 de decese asociate COVID-19, relatează Reuters.

În timp ce autorităţile critică nerespectarea distanţării sociale, mass-media oficială afirmă că spitalele din mai multe oraşe iraniene au rămas fără paturi pentru noii pacienţi cu coronavirus. Unii internauţi au criticat procesul lent de vaccinare, doar 4% din cei 83 de milioane de locuitori fiind complet inoculaţi.

Numărul total al deceselor a ajuns la 94.603, au anunţat autorităţile, în timp ce numărul cazurilor a crescut cu 40.808 în ultimele 24 de ore, ajungând la 4.199.537 în al cincilea val de coronavirus pus pe seama variantei Delta, extrem de transmisibile.

"La fiecare două secunde, o persoană se infectează în Iran şi aproape la fiecare două minute o persoană moare din cauza coronavirusului", a declarat televiziunea de stat iraniană, adăugând că majoritatea celor 31 de provincii din Iran au trecut de la nivelul portocaliu de risc mai scăzut la alerta roşie.

În urmă cu o lună rata raportată era de un deces la trei minute asociat COVID-19.

Noul preşedinte iranian Ebrahim Raisi, care a primit duminică prima doză de vaccin COVID-19 produs în Iran, a îndemnat oficialii să accelereze procesul de vaccinare şi să folosească "toate mijloacele necesare" pentru combaterea pandemiei, a informat presa oficială.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 VIDEO Scene de comedie de la instruirea noilor recruți ruși!