O PERSONALITATE PE ZI: Actorul Humphrey Bogart

O PERSONALITATE PE ZI: Actorul Humphrey Bogart

Humphrey DeForest Bogart a fost unul dintre cei mai apreciaţi actori ai cinematografiei mondiale. S-a născut la 25 decembrie 1899, la New York, conform http://humphreybogart.com .

A studiat la Trinity School din New York City şi a continuat la Philips Academy din Massachusetts, definitivând studiile medicale la Universitatea Yale. S-a alăturat US Naval Reserve, potrivit www.imdb.com .S-a ocupat, în perioada 1920-1922, de administrarea unei companii de divertisment. Semnarea contractului cu studiourile Fox a reprezentat debutul său în industria de film, o interpretare de scurtă durată în ''Broadway's Like That'' (1930). Au urmat roluri în reprezentaţii diverse.

HumphreyBogart şiAudrey Hepburn


Interpretarea cu adevărat importantă pentru marele ecran a fost în pelicula ''The Petrified Forest'' (1936). Bine primit de critici şi de public, drept un real succes, a generat semnarea unui contract pe termen lung al actorului cu studiourile Warner Bros.

Rolul de gangster l-a interpretat excelent în majoritatea celor 28 de filme în care a jucat în perioada 1936-1940. A jucat şi în două producţii western şi într-un thriller horror.Anul 1941 i-a marcat cariera, precum rolul din producţia magistrală ''High Sierra'' (1941) sau interpretarea lui Sam Spade într-unul dintre filmele cele mai apreciate ale industriei cinematografice - ''The Maltese Falcon'' (1941).A fost foarte apreciat pe plan mondial pentru rolul din '' Casablanca '' (1942), pelicula obţinând trei premii Oscar şi alte cinci nominalizări, dar şi pentru rolurile din ''The Big Sleep'' (1946) şi ''Key Largo'' (1948).

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

4 Noi detalii despre românca ucisă de rechin în Egipt

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei