O PERSONALITATE PE ZI: Muzicianul Paul Simon (Simon & Garfunkel)

O PERSONALITATE PE ZI: Muzicianul Paul Simon (Simon & Garfunkel)

Compozitorul, cântăreţul şi chitaristul Paul Simon s-a născut la 13 octombrie 1941, în New Jersey, şi a crescut în Forest Hills, New York. După ce s-a mutat în Queens, New York, Simon s-a împrietenit cu Art Garfunkel, pe care îl numea "cel mai faimos cântăreţ din vecini".

În timp ce studiau la liceul Forest Hill, Simon şi Garfunkel au alcătuit un duet pe care l-au numit "Tom and Jerry" şi au început să cânte ocazional la baluri şcolare, iar timpul liber şi-l petreceau în New York City, la vestita Brill Building, unde înregistrau cântece în duet, plătind 15 dolari pentru un demo înregistrat, conform site-ului www.biography.com .



În timpul liceului, Paul şi Art au lansat un hit, au înregistrat un album şi au filmat un spot pentru o echipă de baseball, dar niciuna dintre piesele înregistrate nu a devenit un succes. Cei doi au hotărât să se despartă şi să urmeze fiecare propriul drum. La 16 ani, Garfunkel a început să studieze istoria la Columbia, iar Simon s-a înscris la Queens College.

Câţiva ani mai târziu, Paul şi Art s-au reunit în duet şi au folosit numele lor reale pentru primul album lansat, ''Wednesday Morning, 3 A.M.''. Duetul se numea Simon&Garfunkel. Albumul conţinea cinci melodii compuse de Simon, dar niciuna nu a devenit hit. Dezamăgit, Simon a plecat în Europa, unde a lansat un album solo, ''The Paul Simon Songbook'', în 1965. Albumul includea melodiile ''I Am a Rock" şi "Kathy's Song", ambele devenind peste ani favoritele fanilor.

Întors în SUA, Simon a fost ajutat de producătorul Tom Wilson, care lucrase cu Bob Dylan şi îl ajutase să înregistreze ''Wednesday Morming, 3 A.M.'', reuşind să reorchestreze ''The Sound of Silence" în studio. Cântecul a devenit hit şi a ajuns pe primul loc în preferinţele ascultătorilor la radio. Paul Simon s-a reîntors în casa părinţilor din SUA şi s-a reunit din nou cu Art Garfunkel.



Al doilea album semnat Simon&Garfunkel a fost lansat în 1966 - ''Sounds of Silence''. A fost un succes comercial, cu trei melodii intrate în Top 10. A urmat lansarea melodiei ''Parsley, Sage, Rosemary and Thyme'', apoi ''Bookends'', în 1968. Între cele două albume, au colaborat la coloana sonoră a filmului ''The Graduate'', regizat de Mike Nichols, în care debuta un actor nou la acea vreme - Dustin Hoffman. Melodia de pe coloana sonoră a filmului a devenit un hit, propulsând formaţia Simon&Garfunkel între cele mai cunoscute trupe ale momentului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu