O PERSONALITATE PE ZI: Părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa

O PERSONALITATE PE ZI: Părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa

Gheorghe Calciu s-a născut în Mahmudia, Delta Dunării, la 24 noiembrie 1925. S-a apropiat de Frăţiile de Cruce în 1940, iar apoi, când s-a înscris la Facultatea de Medicină în 1946, s-a alăturat organizaţiei legionare din cadrul facultăţii, potrivit Memorialului Închisoarea Piteşti ( https://pitestiprison.org/mip--gheorghe-calciu.html ).

Arestat în mai 1948, a fost acuzat de tipărire de manifeste anticomuniste, dar şi de ajutorarea unor lideri ai studenţimii legionare. Condamnat la 8 ani de închisoare, a fost transferat la penitenciarul Piteşti în februarie 1949.

A fost întemniţat la parterul închisorii, la secţia de temniţă grea. A fost unul dintre tinerii care au trecut prin aşa numitul Experiment Piteşti, victime ale reeducării prin tortură.

"Cred că, de multe ori, din cauza terorii şi a spaimei, inima noastră a dat diavolului câştig de cauză. Dar până la urmă Dumnezeu ne-a întors pe fiecare înapoi. Ne-a dat la fiecare şansa de a purta ultima bătălie. Căci ultima bătălie n-a fost la Piteşti. Ultima bătălie a fost în inima noastră, atunci când am scăpat de Piteşti. Şi pentru cei mai mulţi, în inima celor mai mulţi, ultima bătălie a fost câştigată de Dumnezeu" - Gheorghe Calciu-Dumitreasa ( https://pitestiprison.org/mip--gheorghe-calciu.html ).

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

4 Noul război? Amănunte care dau fiori...

5 „Guvernatorul” instalat de ruşi în regiunea Herson ar fi fost otrăvit de menajera sau bucătarul său